Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Knoflook zou kans op ziekten verlagen door ontsteking tegen te gaan

In de VS kent men de hoogste obesitascijfers ter wereld. Obesitas neemt veel gezondheidsproblemen met zich mee, waaronder chronische ontsteking. Volgens verschillende studies wordt chronische ontsteking gelinkt aan hartziektes, diabetes type 2, depressie, nierziektes, artritis en bepaalde soorten kanker. 

Nu heeft een studie van de universiteit van Florida aangetoond dat knoflookextract o.a. ontstekingen kan beïnvloeden, waardoor het risico op ziektes gerelateerd aan obesitas vermindert. 

Dr. Fabrizio Mancini: “Ontsteking is de natuurlijke respons van het lichaam om ons te beschermen tegen substanties van buitenaf die schadelijk kunnen zijn. We moeten obesitas controleren en stoppen met het eten van schadelijke producten. Doen we dat niet, dan betalen we met ziekte en zelfs de dood."

Voor de studie werden twee groepen gevolgd: een nam elke dag knoflookextract en de ander niet. Aan het einde van de studie was het ontstekingsniveau gedaald bij de eerste groep. Ook zag deze groep verbetering van de immuunactiviteit en een lager LDL cholesterol. 

 

 


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven