Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

"Patenten op groenten en fruit zijn gat in regelgeving"

In juni van 2017 nam het Europees Octrooibureau (EOB) een besluit: er zouden geen octrooien meer verleend worden op groenten en fruit die uit klassieke veredeling voortkomen. De Technische Kamer van Beroep van het EOB heeft echter geconcludeerd dat dit verbod in strijd is met het Europees Octrooiverdrag. Volgens de huidige regelgeving mogen nog steeds octrooien verleend worden op planteigenschappen.

Dit is een enorme tegenvaller volgens VVD-Europarlementariër Jan Huitema, aangezien het Europees Parlement, de Europese Commissie en de Europese landen zich hiertegen hebben uitgesproken om te voorkomen dat groente en fruit in de handen van een klein aantal grote bedrijven komt te liggen en innovatie wordt belemmerd.

Jan Huitema (VVD-Europarlementariër): "Het is absurd om patenten te verlenen op groenten en fruit. Bedrijven mogen geen monopolie krijgen op ons voedsel." Daarom is er door Huitema een resolutie ingediend die in het Europees Parlement een overgrote meerderheid kreeg. "Ik wil nu met de Commissie gaan kijken hoe we dit gat in de regelgeving kunnen dichten."

Bron: www.janhuitema.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven