Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

'Van wortel tot bloem eten wordt voedseltrend van 2019'

Van wortel tot bloem eten wordt populair in Groot-Brittannië: koks gaan steeds meer de hele plant gebruiken in plaats van delen ervan weg te gooien. Diners kunnen nu bestaan uit worteltoppen, stelen van rode biet, bloemkoolbladeren en komkommerbloemen.

Vernon Mascarenhas, een groentengroothandel van Nature's Choice op New Covent Garden Market, zei dat sierlijke komkommerbloemen perfect zijn voor het garneren van sushi en salades. Hij vertelde aan The Telegraph:

"Komkommerbloemen worden gebruikt als garnering - ze zijn erg mooi. Ik ontdekte deze voor het eerst in onze kas toen de teler de gewassen eigenlijk aan het uitdunnen was. Dus hij plukte deze komkommers met kleine bloemen en liet ze vallen ze op de grond als afval. De meeste planten zijn helemaal eetbaar - meestal gebruiken we alleen het middenstuk en gooien we de rest weg."

"De klassieker is een bloemkool. Als bedrijf zijn we begonnen met het oogsten van de hele bloemkool, dan gebruiken restaurants het hele buitenblad om mee te koken. Dan krijg je minstens twee keer zoveel volume, misschien zelfs drie keer zoveel. Je kunt de bladeren gebruiken zoals je boerenkool gebruikt, roosteren, door de pasta doen en als opvulling van bloemkoolpuree."


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven