Noorse branche-organisatie steunt internationale aardappelcampagne

De wereldwijde campagne “Geen wereld zonder aardappelen” vraagt aandacht voor de betekenis van de aardappel voor voeding, cultuur en geschiedenis. Branche-organisatie Norsk Gartnerforbund geeft financiële steun aan het project. De campagne “Geen wereld zonder aardappelen” wordt in Noorwegen gedragen door Fagforum Potet, de Noorse voorlichtingsdienst voor groenten en fruit en verschillende andere partners.

Wereldwijd

Het internationale centrum voor aardappelonderzoek in Peru (CIP) leidt van 2018 tot 2020 een wereldwijde campagne om de consument bewust te maken van de bijzondere betekenis van de aardappel voor onze voeding, onze cultuur en onze geschiedenis. Uitdagingen met betrekking tot consumententrends en wereldwijde klimaatveranderingen en gezondheidstrends vormden de aanleiding tot het initiatief. Met de campagne hoopt men duidelijk te maken dat de aardappel de oplossing kan bieden voor een groot aantal problemen, net zoals dat al vaker is gebeurd in de geschiedenis.

Openbare en particuliere instellingen, bedrijven en organisaties maken zich samen sterk voor de aardappel. Zo kunnen ideeën en initiatieven worden uitgewisseld en kunnen de kosten worden gedeeld.

Bron: www.gartnerforbundet.no


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven