Sinaasappelen effectiever dan wortelen tegen maculadegeneratie

Uit een onderzoek van het Westmead Insitute for Medical Research is gebleken dat sinaasappelen de kans op maculadegeneratie met wel 60% kunnen verlagen. Dit betekent dat ouderen die dagelijks een sinaasappel eten mogelijk het best beschermd zijn tegen het  leeftijdgerelateerde verlies van het gezichtsvermogen. 

Onderzoekers van het instituut ontdekten dat de flavonoïden in sinaasappelen speciale bescherming bieden tegen leeftijdsgerelateerde maculadegeneratie, één van de meest voorkomende oorzaken van gezichtsverlies bij volwassenen boven de 50 jaar. 

"We kwamen tot de ontdekking dat mensen die minimaal één portie sinaasappel per dag aten een lager risico hadden op het ontwikkelen van maculadegeneratie in vergelijking tot mensen die nooit sinaasappelen aten. Zelfs het eten van één sinaasappel per week levert al aanzienlijke voordelen op," aldus onderzoeker Bamini Gopinath. 

De onderzoekers baseerden hun conclusies op de gegevens van de Blue Mountains Eye Study, een langlopend onderzoek naar de invloeden van voeding en levensstijl op de gezondheid en chronische ziekten. 

Studyfinds.org legt uit dat er verdere cohortstudies nodig zijn om de bevindingen te bevestigen. Het uiteindelijke doel is om meer inzicht te krijgen in de invloeden van omgevings- en genetische factoren op de gezondheid.  


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven