Carrefour opent winkel in Pakistan

Jumbo heeft meer online marktaandeel
Jumbo heeft melding gemaakt van sterke groei en een toename in marktaandeel. Met name de het online segment van de retailer heeft goede resultaten gegeven. Het aandeel van Jumbo binnen de totale omzet van het online marktsegment was met het einde van 2018 toegenomen tot 4%. Volgens CEO Frits van Eerd wil Jumbo de focus verleggen van "retail van levensmiddelen naar het leveren van "voedsel-ervaringen". Dit houdt onder andere in dat het bedrijf wil innoveren. Jumbo gaat zijn online content uitbreiden en is van plan onder de naam Jumbo Food College een nieuw programma in te zetten. Ook zijn er plannen voor nieuwe distributiecentra in Amsterdam en Middelburg. In het vierde kwartaal van 2019 worden de eerste Jumbo-vestigingen in België geopend. Ook wordt een nieuw geautomatiseerd distributiecentrum in Nieuwegein opgezet, dat met het einde van 2020 volledig in bedrijf moet zijn.
Bron: supplychainanalysis.igd.com

Turkije: Europese bank leent €60 mln aan Migros
De Europese Bank voor Wederopbouw en ontwikkeling heeft een lening van €60 miljoen verstrekt aan de Turkse supermarktketen Migros. De lening wordt versterkt in zowel euro's als Turkse lira. Het geld wordt gebruikt voor een programma van de retailer voor uitbreiding en verbetering van het eigen winkelnetwerk. Ook wordt de digitale infrastructuur en de eigen logistiek verbeterd. Verder worden bij nieuwe vestigingen duurzame technologieën geïmplementeerd, die de standaarden van de EU zullen volgen. De bank heeft in twee obligaties van Migros geïnvesteerd, die eerder in 2018 waren vrijgegeven. Migros heeft een netwerk van 2.048 vestigingen verspreid over 81 Turkse regio's. Ook heeft de retailer 42 Ramstore-winkels in Macedonië en Kazachstan.
Bron: dailysabah.com

Carrefour opent winkel in Pakistan
Majid Al Futtaim, dat namens Carrefour een supermarktnetwerk beheert in het Midden-Oosten, Afrika en Azië, heeft op 20 december een in Pakistan een Hyperstar-winkel heropend als Carrefour-locatie. Majid Al Futtaim is de exclusieve licentiehouder van Carrefour in 38 landen verspreid over het Midden-Oosten, Afrika en Azië. Zodoende heeft het bedrijf een netwerk van meer dan 257 hypermarkten en supermarkten in 15 verschillende landen. Majid Al Futtaim is siinds 2009 in Pakistan actief met het Hyperstar-merk. Met dit merk heeft het bedrijf moderne retail in Pakistan geïntroduceerd. Hyperstar is vervolgens van een enkele locatie uitgegroeid tot zes hypermarkten verspreid over de drie belangrijkste steden van Pakistan: Lahore, Karachi en Islamabad. Door de winkels te heropenen als Carrefour-vestigingen wordt de opmars van moderne retail in Pakistan nog meer bevorderd.
Bron: phoneworld.com.pk

Ahold-Delhaize koopt eigen aandelen in
Ahold-Delhaize is begonnen met een programma, waarmee voor €1 miljard aan aandelen moet worden teruggekocht. Het programma werd aangekondigd op 13 november van het vorige jaar. Voor het einde van 2019 moet het programma zijn voltooid. Het terugkopen van de aandelen heeft als doel om een balans te vinden tussen groei in de belangrijkste omzetkanalen van het bedrijf en het teveel aan liquide middelen aan aandeelhouders terug te geven. Het programma vormt een deel van het financiële framework voor de Leading Together-strategie van Ahold-Delhaize. Concreet moet het programma ervoor zorgen dat het eigen vermogen van Ahold-Delhaize wordt verminderd door ook het aantal beschikbare aandelen te verminderen. Het programma wordt uitgevoerd door tussenpersonen, die de aandelen op de open markt terug zullen kopen. Het programma wordt uitgevoerd binnen de grenzen van de wet aan de hand van toestemming die tijdens de vergadering van aandeelhouders van 11 april 2018 is gegeven. Het programma wacht nog op een goedkeuring die tijdens de algemene vergadering van 10 april 2019 moet worden gegeven. 
Bron: globenewswire.com

VAE: Union Coop maakt uitbreidingsplannen bekend
De in Dubai gevestigde retailer Union Coop heeft plannen bekend gemaakt om zijn winkelnetwerk te verdrievoudigen. Met 2022 moet de totale gecombineerde winkelruimte zijn uitgebreid tot 580.000 vierkante meter. Dat houdt een toename van 264% in ten opzichte van de huidige totale gecombineerde winkelruimte van ongeveer 219.000 vierkante meter. Ook wordt een toename in omzet geraamd van 84% tot AED5,69 miljard (€1,36 miljard). Volgens directeur majid Hamad Rahmah Al Shamsi zal Union Coop zijn investeringen met 2022 verdubbelen naar AED3,92 miljard (€935,2 miljoen).
Bron: arabianbusiness.com

VK: meer omzet voor John Lewis door late kerstinkopen
De Britse retailer John Lewis zag in de week tot 29 december zijn omzet bij warenhuizen toenemen met 4,5%. De hogere omzet kwam door de sterke vraag vlak voor kerstavond. John Lewis is de eerste retailer die zijn resultaten aan het einde van het jaar heeft vrijgegeven. Het jaar was relatief moeilijk voor de Britse retailsector. Een aantal ketens is failliet gegaan. Ook hebben directe concurrenten van John Lewis zoals Debenhams en House of Fraser winkelsluitingen aangekondigd.
Bron: uk.reuters.com

Sligro heeft 9,6% aan omzetgroei
De Nederlandse groothandelaar Sligro Food Group zag in 2018 zijn jaaromzet toenemen met 9,6%. De totale omzet kwam daardoor neer iets meer dan €2,3 miljard. De omzettoename was geheel volgens verwachting. De omzet werd met name gestimuleerd door een overeenkomst in 2017 met Heineken met betrekking tot en de overname van de groothandelsactiviteiten van dat bedrijf. Als deze overname buiten beschouwing wordt gelaten, zou de omzet van Sligro zelfstandig zijn toegenomen met 3,1%. Op 24 januari worden meer financiële details vrijgegeven. 
Bron: retaildetail.eu

VK: Iceland in conflict met HMRC over salarissen
De Britse supermarktketen Iceland is met betrekking tot salariëring in conflict geraakt met het Britse overheidsorgaan HMRC. De HMRC heeft specifiek kritiek op een spaarprogramma voor werknemers van Iceland tijdens de kerstdagen. Het programma houdt in dat werknemers vrijwillig gekort kunnen worden op hun lonen, waarbij ze dit geld later terug kunnen claimen. Volgens de HMRC komt dit echter in de praktijk erop neer dat het loon van de werknemers technisch gezien onder de minimumgrens valt. Iceland-CEO Malcolm Walker is van plan de beschuldiging van de HMRC aan te vechten. Als de HMRC in het gelijk wordt gesteld, ziet Iceland zich geconfronteerd met een boete van tot £21 miljoen (€23,3 miljoen).
Bron: bbc.com

Verbod op plastic zakken bij Zuid-Koreaanse supermarkten
De Zuid-Koreaanse overheid heeft een verbod gelegd op het verbruik van plastic zakken bij grote supermarktketens. De nieuwe regelgeving is per 1 januari van kracht geworden en is bedoeld om recycling aan te moedigen en het milieu te beschermen. De wetgeving heeft invloed op 2.000 supermarkten met een oppervlak van meer dan 165 vierkante meter. Al deze supermarkten waren voorheen geneigd om wegwerptassen en plastic zakken gratis aan te bieden. Volgens Zuid-Koreaanse consumenten is de nieuwe wetgeving een goed idee, hoewel er wel tijd nodig is om aan alternatieven te wennen. Volgens sommige consumenten is het beter om de plastic zakken opnieuw te gebruiken, in plaats van het gebruik ervan geheel af te schaffen.
Bron: koreatimes.co.kr

VS: Hannaford test nieuwe winkeltechnologie
De in het noordoosten van de VS gevestigde supermarktketen Hannaford Supermarkets experimenteert met nieuwe winkeltechnologie bij een vestiging in Portland, Maine. De nieuwe technologie moet zorgen voor een meer interactieve winkelervaring. Er wordt bij de technologie gebruik gemaakt van digitale displays, touchscreens en sensoren in de schappen die bepaalde productcategorieën meer moeten promoten. Ook moet de nieuwe technologie dankzij verbeterd winkelgemak voor meer omzet zorgen. Verder ondersteunt de technologie een nieuwe afdeling voor gezondheidsproducten, die bij de drogisterijafdeling komt te staan.
Bron: progressivegrocer.com

VS: SpartanNash voltooit overname Martin's
SpartanNash heeft op 31 december 2018 de overname voltooid van Martin’s Super Markets. Onder de overname vallen eenentwintig onafhankelijke supermarkten, acht pompstations, 17 drogisterijen in winkelcentra, een apotheek bij Saint Joseph Health System in Mishawaka, Indiana, een buurtwinkel van het Martin's Express-format South Bend, Indiana en een Side Door Café bij Elkhart General Hospital. 
Bron: progressivegrocer.com


Publicatiedatum:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven