Edeka teelt een aantal groenten in winkels

Vertical farming is bedoeld om ervoor te zorgen dat het klimaatschadelijke deel van de landbouw tot het verleden gaat behoren. Groenten en fruit kunnen ook in de supermarkt worden verbouwd, beloofden producenten.

Klanten kunnen een grote zwarte doos met plexiglas-ramen in het midden van de groenteafdeling van de Edeka supermarkt in Oberhausen vinden. De doos is een vertical farming installatie. Dit is de 'kas van de toekomst', legt Kaufmann Pascal Gerdes uit. In feite is het een digitaal genummerd kruidenbedrijf waarin planten onder optimale omstandigheden groeien.

Slechts een paar weken geleden was de futuristisch aandoende installatie in de winkel van de familie Gerdes. Het is afkomstig van de Berlijnse start-up Inform, een van de belangrijkste leveranciers op het gebied van vertical farming. Inform werkt ook samen met andere retailers. De installatie gaat een jaar lang worden getest in de Edeka supermarkt. Als munt, Grieks basilicum, koriander uit sales-oogpunt waardevolle artikelen blijken te zijn, kan de vertical farm blijven bestaan.

Bron: internationalsupermarketnews.com


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven