Spaanse regering haalt 50.000 ton citrus uit de markt voor sap

Het Spaanse Ministerie van Landbouw, Visserij en Voedsel heeft een ontmoeting gehad met vertegenwoordigers van de groente- en fruitsector om de crisissituatie van citrus van dit seizoen te analyseren. Het Ministerie stemde ermee in 50.000 ton sinaasappelen, mandarijnen en clementines uit de markt te nemen. Deze citrus zal gebruikt worden voor de vervaardiging van sap dat bestemd zal worden voor liefdadigheidsinstellingen.

De maatregel heeft als doel om de markt voor deze producten te reguleren en tegelijkertijd bij te dragen aan goede doelen. Telersorganisaties zullen de citrus uit de markt nemen om deze te bezorgen aan de betreffende liefdadigheidsorganisaties. Op hun beurt zullen deze organisaties contracten sluiten met de sector voor het verkrijgen van sap en nectar.

De financiële steun voor deze maatregel bedraagt 100%, met inachtneming van de volgende maxima: sinaasappel 21 euro/100 kilo, mandarijn 25,82 euro/100 kilo, clementine 32,38 euro/100 kilo en satsuma's 25,56 euro/100 kilo.

De terugname van citrus kan alleen plaatsvinden binnen het kader van de door de telersorganisaties van groenten en fruit ontwikkelde programma's. 

Bron: fepex.es


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven