Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Robot Nieuw-Zeelandse startup kan fruitsector drastisch veranderen

De technische startup Robotics Plus, uit het Nieuw-Zeelandse Tauranga, heeft internationale bekendheid verworven met haar robots die de fruitsector drastisch kunnen veranderen.  

Alistair Scarf van het bedrijf omschrijft het hybride elektrische voertuig als een autonome tuinbouwmachine die meerdere taken uit kan voeren.

De robot is slechts één van de vele geautomatiseerde systemen die in Te Puna worden ontwikkeld en getest als oplossing voor het groeiende tekort aan arbeidskrachten in sectoren als de tuin- en bosbouw. Het bedrijf ontving onlangs van Yamaha Motors een som van €13,2 miljoen voor de ontwikkeling van nieuwe technologieën. 

Zo ontwikkelde het bedrijf een robot die 120 appelen per minuut kan verpakken. Vijf van deze machines zijn inmiddels aan Amerikaanse bedrijven verkocht en er zijn er nog eens 10 in bestelling voor de Amerikaanse markt. 

In zes maanden tijd heeft Robotics Plus haar personeelsbestand meer dan verdubbeld omdat de vraag naar efficiënte oplossingen voor het plukken en verpakken van AGF blijft groeien. In 2018 maakt de kiwisector bekend dat zij zo'n 1.200 arbeidskrachten tekort komt. In 2030 zal deze sector zelfs 14.000 arbeiders nodig hebben. De machine zal de druk op de sector waarschijnlijk wel wat kunnen verlichten.

Klik hier voor een kort filmpje.


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven