Better Juice

Israëlische startup verlaagt suikergehalte sinaasappelsap

Jaffa sinaasappelen zijn van oudsher één van de bekendste Israëlische exportproducten. Hoewel sinaasappelsap boordevol vitamines en mineralen zit, bevat het ook veel suiker, ongeveer 28 gram per glas. Daarnaast gaan de natuurlijke vezels van de hele sinaasappel grotendeels verloren tijdens de verwerking tot sap, waardoor een glaasje sap toch minder gezond is dan men zou denken.

Better Juice wil hier verandering in brengen. Het bedrijf ontwikkelde samen met de Universiteit van Jeruzalem een innovatieve techniek waarmee het suikergehalte van puur sinaasappelsap kan worden verlaagd zonder dat het product haar oorspronkelijke zoete smaak verliest.

Voor de enzym-technologie, waarop patent is aangevraagd, wordt  gebruik gemaakt van natuurlijke ingrediënten om 'simpele' suikers, zoals fructose, glucose en sucrose, om te zetten in niet-verteerbare vezels en suikers, die volgens Better Juice een aantal gezondheidsvoordelen hebben. 

"Wij hebben een kosteneffectieve oplossing ontwikkeld om alle soorten suiker in sappen te verminderen zonder de overige bestanddelen te wijzigen. We maken hiervoor op duurzame manier gebruik van GGO-vrije micro-organismen," aldus Eran Blachinsky, oprichter van Better Juice. 

"Het is onmogelijk om het suikergehalte te verlagen zonder dat de zoete smaak verloren gaat," geeft Blachinsky toe. "De biologisch geconverteerde moleculen en voedingsvezels zijn zoet, zij het minder dan suiker. Het omzetten van alle suikers zorgt dan ook niet voor het verlies van de zoete smaak maar wel voor een verlaging van het suikergehalte."

Bron: thetower.org


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven