Citrus meest geëxporteerde Egyptische AGF-product in 2018

In de laatste week van 2018 maakte het Egyptische ministerie van Landbouw bekend dat citrus en aardappelen in 2018 de meest geëxporteerde Egyptische AGF-producten waren. Het ministerie voegde eraan toe dat Egypte wereldwijd de tweede grootste citrusexporteur was. 

Sinds het begin van 2018 exporteerde Egypte bijna 1,7 miljoen ton citrus en 800.000 ton aardappelen. Het land blijft haar export van citrus en groenten uitbreiden. 

In de periode van januari tot november 2018 exporteerde Egypte 4,4 miljoen ton agrarische producten, en dat houdt een toename van 316.652 ton ten opzichte van 2017 in, zo blijkt uit een rapport van het ministerie van Landbouw. 

In het rapport staat dat Egypte 2,9 miljoen ton tuinbouwgewassen exporteerde, waaronder citrus, aardappelen, uien, aardbeien, bonen, paprika's, komkommers, granaatappelen, aubergines, mango's, knoflook, guave en druiven. 

Egyptindependent.com bericht dat landbouwminister Ezz El-Din Abu in september van de Wereldbank een lening heeft ontvangen van €437 miljoen voor de ontwikkeling van irrigatie en waardeketens voor groenten, fruit, medicinale en aromatische planten en bloemen. 


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven