Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

1450 hectare fruitteelt is PlanetProof gecertificeerd

NFO meldt dat volgens de nieuwste cijfers van SMK die de redactie van Fruitteelt rechtstreeks heeft opgevraagd, zijn er in Nederland nu 64 fruitbedrijven (hard- en zachtfruit samen) in het bezit van een PlanetProof-certificaat. Het areaal dat zij samen hebben, omvat 1450 hectare. Het aantal bedrijven met zachtfruit (enkele hebben ook een hardfruittak erbij) komt uit op 20. Het gecertificeerd zachtfruitareaal (pruimen, kersen, frambozen, bessen, bramen) komt gezamenlijk uit op 157 hectare. Bijna 90 hectare hiervan komt voor rekening van de teeltgroep bessen, bramen en frambozen.
Het aantal handelsbedrijven met PlanetProof staat nu op vijf.
Begin 2018, dus voordat het instapseizoen voor certificeringen van 2018 startte, hadden 26 hard- en zachtfruittelers een certificaat.
Op de site van SMK kunt u per productgroep bekijken welke bedrijven een PlanetProof-certificaat hebben. Let op, veel bedrijven hebben meerdere teelten (bijvoorbeeld appel en peer); u de aantallen bedrijven van appel en peer dus niet zomaar bij elkaar optellen. Als u zoekt op bijvoorbeeld bessen, kies dan altijd voor de optie ‘Centraal Europa’.

Bron: NFO

Publicatiedatum: