Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jan Franje: "Baalprijs licht onder druk"

Kerstorders blijven achter op uienmarkt

Tholen - Op de uienmarkt is het momenteel heel rustig. "Normaal zijn we in deze week altijd druk met de kerstorders, maar nu is het wel heel erg stil", constateert Jan Franje van uiensorteer- en pakstation Franje Onions. "De voorraden zijn een stuk lager, maar als we in dit tempo doorgaan, hebben we in maart nog genoeg uien."

Kwalitatief verschillen de uien volgens de verpakker sterk. "Je hebt goede en mindere partijen. Als ik de boer op ben, merk ik wel dat boeren toch wel graag willen verkopen. De telers die nee gezegd hebben op 50 cent, krabben zich nu achter de oren. Momenteel staan de baalprijzen zelfs een beetje onder druk. Op uien van 50 cent kun je nu niets verdienen."

"Iedereen hoopt dat vanaf half januari Senegal weer aan de markt komt. Men heeft daar later gezaaid, dus normaal moet men ook later gaan oogsten, maar niemand weet er het fijne van", vervolgt Jan. "Ik ben ben ook benieuwd wat de ons omringende landen nog aan voorraad hebben. En op dit moment komen de importuien uit alle hoeken van de wereld, China voorop, ons land binnen. Zelf zullen we in het nieuwe jaar weer ons gebruikelijke volume Egyptische bio-uien binnenkrijgen."

Voor meer informatie:
Jan Franje
Franje Onions
Gawege 10
4414 NB Waarde
0113 501658
[email protected]
www.franjeonions.nl