Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Limoneira noteert groei ondanks vertraagde citroenenoogst

Tholen – Hoewel de oogst in het derde kwartaal vertraagd werd en dat dit de cijfers over het laatste kwartaal van het boekjaar beïnvloedt, noteert Limoneira een grotere omzet over boekjaar 2018.

Aanhoudende regen in de woestijn in Arizona tijdens het vierde kwartaal van het boekjaar heeft de oogst van de D3 zone vertraagd tot het eerste kwartaal van het volgende boekjaar. Daarnaast was de opbrengst van de wijndruivenoogst lager dan verwacht in deze periode. De gevolgen van die twee situaties zijn terug te zien in de boeken van Limoneira.

Over 2018 verwacht het bedrijf een omzet groei van 7% naar 129 miljoen dollar. Het gecorrigeerd EBITDA stijgt met zo’n 20% en zal uitkomen tussen de 23 en 24 miljoen dollar. CEO Harold Edwards: “Boekjaar 2018 was een erg sterk jaar voor Limoneira met een record omzet en netto inkomen ondanks de vertraging van de citroenenoogst in het vierde kwartaal.” Hij wijst er op dat vanwege dergelijke onverwachte gebeurtenissen de resultaten van een agrarisch bedrijf op jaarbasis bekeken moeten worden en niet op kwartaalbasis. “We hebben onze afhankelijkheid van de seizoenen verkleind door in te zetten op een jaarrond aanvoer en dat zal naar verwachting in de komende jaren verder verbeteren. Onze recente overnames, uitbreiding van het citroenenareaal en aantrekken van nieuwe telers levert ons een goede positie op om te groeien.”

 

klik hier voor het volledige bericht.