Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
BLE-marktrapport week 50/2018:

Duitsland: Beschikbaar appelaanbod voldoende om aan de vraag te voldoen

De markt was van voldoende appelen voorzien met het overwegend Duitse aanbod en aanvullende Italiaanse en Franse partijen. Er kon dus voldoende aan de vraag worden voldaan. Het aanbod bestond vooral uit Duitse Elstar, Jonagold en Boskoop appelen, gevolgd door Italiaanse Granny Smith en Red Delicious en Franse Jazz appelen. Nederlandse producten, hoofdzakelijk Elstar en Boskoop, completeerden het aanbod. De kwaliteit overtuigde meestal.

Vraag en aanbod waren met elkaar in balans, waardoor de handelaren slechts zelden reden hadden om de prijzen te veranderen. Alleen bij partijen met een zwakkere conditie, zoals ze in München en Hamburg vaker opdoken, moesten de prijzen verlaagd worden. In Frankfurt werden Duitse Sapora appelen verkocht: de kruising tussen Fuji en Rubinette smaakte voortreffelijk, maar leed onder drukplekken.

Peren
In z'n geheel genomen verliep de afzet langzamer, aangezien citrus meer in het middelpunt van de verkoop kwam te staan. De voorraden pasten bij de continue afzetmogelijkheden. Daardoor konden de prijzen van de voorgaande week in stand worden gehouden.

Druiven
Het aanbod bestond overwegend uit import uit Peru en Brazilië. De beschikbaarheid van Braziliaanse Thompson Seedless en Peruaanse Crimson Seedless breidde zich uit. De eerste Thompson Seedless druiven uit Chili vulden het assortiment aan.

Sinaasappelen
Over het algemeen verbeterden de afzetmogelijkheden zich vanwege de lagere temperaturen. Desondanks konden prijsverlagingen niet altijd voorkomen worden, aangezien de belangstelling achterbleef bij de toegenomen toevoer.

Klein citrus
Bij de clementines domineerde Spanje de markt. Onbehandelde partijen of partijen met blad stamden meestal uit Italië. Bij de satsuma's beperkte de beschikbaarheid van Turkse leveringen zich. 

Citroenen
Spanje domineerde de markt met Primofiori citroenen, Turkije vulde het aanbod aan met Enterdonato en de mildere Meyer-citroenen. De prijzen veranderden over het algemeen slechts beperkt; vaak vanwege een kleinere belangstelling.

Bananen
Het aanbod was over het algemeen voldoende afgestemd op de afzetmogelijkheden. Daarbij was te zien dat de vraag iets afnam, want men bestelde iets voorzichtiger dan voorheen partijen uit de rijperijen.

Bloemkool
Met Italië, Frankrijk, Spanje en België waren enkele landen bij de handel betrokken. Het Duitse seizoen liep af: de laatste Duitse bloemkolen werden in Frankfurt en Keulen aangeboden. Het totale aanbod nam toe.

Sla
IJsbergsla stamde uit Spanje. De beschikbaarheid nam toe, wat echter geen grote uitwerkingen op de prijzen had. Bij kropsla waren er meer Belgische partijen beschikbaar dan Italiaanse en Franse. De handelaren kochten meer sla in, omdat de verkoop sneller verliep.

Komkommer
Terwijl het aanbod aan Spaanse komkommers zich uitbreidde, nam het Griekse aanbod af. In z'n totaliteit groeide het aanbod en daalden de prijzen.

Tomaten
Spanje domineerde inmiddels de handel. Over het algemeen verliep de verkoop rustig. Ondanks een grotere beschikbaarheid gingen de prijzen vaak omhoog.

Paprika
Spanje domineerde de markt, gevolgd door Turkije. Vraag en aanbod waren met elkaar in evenwicht. Dankzij een continue afzet veranderden de prijzen niet wezenlijk. Soms werden gele California paprika's goedkoper.

Publicatiedatum: