Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hoe doen Chinese uien het op de Europese markt?

In China was de uienmarkt de afgelopen maanden uitstekend. Dit kan deels toegeschreven worden aan de krapte op de Europese markt waardoor handelaren verder weg van huis op zoek gaan naar uien. "Normaal gesproken zetten we onze uien in Zuidoost-Azië af in landen als Thailand, Maleisië en Singapore. Dit jaar is dat echter totaal anders want Europese landen, zoals Macedonië, Griekenland, Kosovo en Nederland blijken plotseling ook belangstelling voor onze uien hebben," vertelt Jack Meng van het Chinese exportbedrijf Jining Greenfarm. 


Jack Meng poseert voor zijn rode uien

Rode uien 
Het bedrijf van Meng is gespecialiseerd in de export van uien en knoflook. De teelt vindt in Shandong plaats waar het bedrijf een areaal van 33 hectare heeft. De plotselinge toegenomen vraag naar uien heeft ook gevolgen voor de prijzen, legt Meng uit. "Vanwege de grotere vraag van dit moment stijgt de prijs van gele uien. We telen ook rode uien maar deze zijn veel moeilijker te exporteren omdat ze minder goed bewaard kunnen worden en de kans op kwaliteitsverlies groter is. Om deze reden exporteren we met name gele uien."


Gele uien
Verpakte gele uien 

Meng biedt zijn gele uien in verschillende maten aan en ieder land heeft zo zijn eigen voorkeuren. "We leveren verschillende maten aan verschillende landen. Zo bestaat er in Korea en Japan een voorkeur voor de maten 9-11 en 9-12cm en verkopen we nu in Europa vooral 6-8 en 7-9cm. We hadden dit jaar een normale opbrengst die vergelijkbaar was met de oogst van vorig jaar. We komen graag in contact met nieuwe klanten die interesse hebben in onze uien of knoflook." 


Gele uien gereed voor de export

Jack Meng 
Jining Greenfarm import and export Co.,Ltd. // 济宁佳禾进出口有限公司
Telephone:+86 13515471948
Email: goodcrop01@gmail.com   

Publicatiedatum: