Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Siciliaanse citroenen hebben niks te vrezen van de Spaanse concurrentie

"Het seizoen van onze citroen is ongeveer een maand geleden begonnen hoewel de hoge temperaturen en de daaruit voortvloeiende ongelijke kleuring van de citroenen helaas wel een beetje in ons nadeel hebben gewerkt."

"Op dit moment hebben de planten groene citroenen. Laten we aannemen dat het fruit halverwege januari een homogene, gele kleur krijgt. De steeds terugkerende klimaatafwijkingen, vooral in de afgelopen jaren, zijn een zeer onbetrouwbare factor. We hopen dat de temperaturen snel zullen dalen zodat de citroenen in de optimale kleurfase kunnen worden geoogst." Dat zegt Giovanni Pezzino di Geronimo, verkoopmanager en mede-eigenaar van het Italiaanse Il Limone del Barone. Giovanni runt het bedrijf samen met zijn broer Andrea.

Il Limone del Barone is gevestigd in Carlentini, in de streek Syracusa, waar voornamelijk biologische sinaasappelen en pitloze Femminello citroenen worden geteeld op een totale oppervlakte van 70 hectare.

De Femminello citroen, ook bekend als de citroen van Syracusa, wordt gekenmerkt door de drie seizoensbloeiers, met teeltperioden en rijpingstijden van oktober tot april (Primofiore), van mei tot juni (Bianchetto) en van juni tot september (Verdello). De schil is, wanneer de citroen volledig rijp is, geel en van gemiddelde dikte en hecht aan het vruchtvlees.

"Dit jaar zijn de werkeenheden vergroot om de verwerkingstijden te versnellen. Daarom heeft de manische verzorging bij het verwerken en verpakken van het citrus ondanks een geleidelijke toename van de verwerkte hoeveelheden, ervoor gezorgd dat er een hoog kwaliteitsniveau werd gehandhaafd", zegt Andrea Pezzino di Geronimo.

Naast de klassieke houten verpakking heeft het merk dit jaar ook kartonnen verpakkingen geïntroduceerd voor de Premium Quality citroenen. Dit wordt door de klanten steeds vaker gevraagd.

"We wachten op de start van het nieuwe jaar voordat we echt van start gaan met het seizoen.
Wij zijn ervan overtuigd dat onze citroenen zich onderscheiden als een van de besten. We zijn dan ook niet bang voor de concurrentie van de Spaanse citroen, hoewel deze zeer aanwezig is op de belangrijkste internationale markten", zegt Giovanni.

"Onze citroenen zijn 100% eetbaar. Ze hebben een hoger citroenzuurgehalte, apirenia, goede smaak, een sappercentage van 44% en een goede houdbaarheid. Steeds meer markten ontdekken onze citroenen."

"Het citrus zal tot april beschikbaar zijn, met een hoeveelheid van meer dan 30% in vergelijking met het seizoen van 2017, na de toename van de oppervlakten. Een aantal dagen geleden zijn we gestart met de eerste leveringen van 1 kg netten. De feedback van onze klanten was zeer positief."

"Van oudsher is de referentiemarkt van ons merk de Franse.
En de Parijse markt verhoogde bij de start van het seizoen de bestellingen en hoeveelheden en er ontstonden nieuwe en belangrijke samenwerkingen met de Franse grootschalige detailhandel. De demonstraties en protesten, die de laatste tijd in Frankrijk plaatsvinden, hebben geleid tot een verstoring van de transportsector en een opeenvolgende vertraging van de afzet, vooral in de eerste weken van december", concludeert Giovanni.

Contact:
Azienda Agricola Sperone
Il limone del Barone

Contrada Sperone
96013 Carlentini (SR) - Italy
Cell.: (+39) 349 3553990
Email: [email protected]
Web: www.illimonedelbarone.it

 

 

 

 

 

Publicatiedatum: