Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Skal stevent af op fors verlies over 2018

Skal Biocontrole zal het jaar 2018 afsluiten met een verlies van circa € 600.000. Dat bevestigt Skal-woordvoerder Mariken de Bruijn tegenover NFO. Voor 2019 wil Skal de tarieven voor de aangesloten bedrijven verhogen. Een tariefvoorstel voor 2019 ligt nu ter goedkeuring bij het ministerie van LNV. In het voorstel stijgen de kosten voor kleine bedrijven met € 30 per jaar, voor reguliere bedrijven met € 150 en voor handelshuizen met € 350 per jaar.

Het abonnementsgeld voor ‘reguliere landbouwbedrijven’ bedraagt nu € 357 per jaar. Daarnaast betalen bedrijven jaarlijks € 217 voor inspectie met daarbij een uurtarief van € 95 voor de inspectietijd.

Dit jaar heeft Skal vrijwel alle landbouwbedrijven geïnspecteerd, maar aan de jaarlijkse controle van de 800 bereidingsbedrijven is Skal niet toegekomen. Van die inspecties mist de organisatie inkomsten. De oorzaken van het niet uitvoeren van de inspecties zijn een tekort aan inspecteurs en verkeersdrukte, waardoor er minder inspecties kunnen worden uitgevoerd.

Daarnaast had Skal meer kosten dan begroot doordat eind vorig jaar verschillende leden van het managementteam opstapten. Hierdoor moesten er interim-medewerkers worden aangesteld.

Bron; NFO

Publicatiedatum: