Ierse retailer Musgrave kiest voor leveranciers buiten VK vanwege Brexit

Musgrave, eigenaar van de merken SuperValu en Centra, bereidt zich voor op de Brexit door over te schakelen van leveranciers uit het Verenigd Koninkrijk op die in Europa. Chris Martin, directeur van het in Cork gevestigde bedrijf, legt uit dat Musgrave er zeker van wil zijn dat haar klanten niet meer hoeven te gaan betalen vanwege hogere tarieven. 

"Als het Verenigd Koninkrijk uit de EU treedt, dan betekent dit automatisch dat we met tarieven te maken krijgen. Dit houdt in dat er voor producten die vanuit het Verenigd Koninkrijk Ierland binnenkomen importheffingen gaan gelden. Het is ons doel om ervoor te zorgen dat we de consument beschermen tegen dit soort inflatie," vertelde hij aan the Independent in een interview.

"We hebben een manier gezocht om te kunnen garanderen dat de prijzen op de juiste manier beheerst worden en dat heeft geleid tot een wijziging van onze inkoop. In plaats van producten in het Verenigd Koninkrijk in te kopen, halen we ze in de toekomst uit Europa." Hij voegde eraan toe dat de grote afhankelijkheid van Ierse leveranciers nu ook goed van pas komt.

Het bedrijf kocht eerder dit jaar voor €25 miljoen de premium foodretailer Donnybrook Fair. Martin gaf aan dat dit 'een geweldige aanvulling ' is vanwege het grote vertrouwen in en de naamsbekendheid van deze retailketen. Wij willen ons graag richten op het hogere segment van de kruideniersmarkt," aldus Chris Martin. 

 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven