Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bram Werkman, Landjuweel:

"Vanwege de prijzen minder grootschalige aardappelacties bij de supermarkten"

Tholen - De aardappelmarkt valt volgens Bram Werkman van aardappelgroothandel Landjuweel het beste te omschrijven als lui-duur. "We zitten in feite in een bijzondere situatie, want op prijsgebied gebeurt er niet veel, terwijl het aanbod er toch wel is. Er zijn redelijk wat partijen die kiemlustig zijn en waarvan de houdbaarheid niet optimaal is. Anderzijds had ik, gezien de oogstopbrengsten, wel eerder een stijging verwacht.""Maar kwalitatief valt het zeker niet tegen. Vorig jaar waren met de nattigheid de kwaliteitsproblemen veel groter. De aardappelen hebben natuurlijk totaal andere groeiomstandigheden gehad", vertelt Bram. Hij verwacht de komende weken een stabiele markt. "Het kan zijn dat een bepaald rasje wat krapper beschikbaar is en een opleving kent, maar verder verwacht ik dat het redelijk stabiel blijft."

De vraag van de supermarkten is volgens de groothandelaar redelijk goed. "De zomerdip is groot geweest en er zijn vanwege het prijsniveau minder grootschalige acties geweest. Dat gaat aan het einde van het jaar wel weer een paar procentjes aan omzet schelen. Maar ik ben positief gestemd over de consumptie. De consument wil nog best een piepertje eten, alleen koopt die ze niet meer in grote zakken tegelijk, maar dat geldt voor meer producten. Wij mopperen niet!"

Voor het eerst in de 96-jarige historie zal Landjuweel volgend jaar haar debuut maken als exposant op de Fruit Logistica in Berlijn (hal 11.1, stand A-07). "De tijd leek ons rijp om het een keer te proberen. Daarmee zeg ik niet dat we het jaarlijks gaan doen, maar we vinden het leuk om te proberen. Niks doen is ook maar niks", besluit Bram lachend.

Voor meer informatie:
Bram Werkman
Landjuweel
Oosternielandsterweg 9
9985 SB Oosternieland
Tel.: (0595) 45 42 00
Fax: (0595) 41 34 46
b.werkman@landjuweel.nl  
www.landjuweel.nl