Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Serie B-financieringsronde

Chinese e-commerce app haalt €88 miljoen binnen

Onder de vele nieuwkomers die een plaats proberen te veroveren op de enorme Chinese E-commerce markt zijn er een paar die zich op nichemarkten richten en zich dankzij een vernieuwend businessmodel weten te onderscheiden van de massa. 

De Chinese sociale e-commerce applicatie Fresh Buddy maakte deze week bekend dat het €88 miljoen binnen heeft gehaald met een serie B-financieringsronde, onder leiding van Genesis Capital, een fonds voor beginnende bedrijven dat opgericht werd door twee voormalige Tencent-bestuurders. SIG China, DCM Ventures en Vision Plus Capaital namen ook deel aan de ronde, waarbij China Renaissance optrad als financieel adviseur. 

Het bedrijf is een project van Miss Fresh (in China bekend onder de merknaam Meiri Youxian), een Tencent-dienst die vanaf juni door ruim 50% van de Chinese online kopers van verse groenten en fruit wordt gebruikt, zo blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Trustdata. 

Evenals haar moederbedrijf zal Fresh Buddy groenten en fruit afzetten en bezorgen maar met het verschil dat het zich richt op inwoners van kleine steden, terwijl bij Miss Fresh de focus op consumenten in Chinese miljoenensteden ligt. Fresh Buddy werkt met een multilevel-model voor inkomstenverdeling: Gebruikers ontvangen contante beloningen wanneer zij andere mensen over weten te halen de app ook te gebruiken. 

Bron: techcrunch.com


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven