Grotere Chinese uienexport naar Europa door tekorten

De Chinese uiensector had in de eerste helft van dit jaar te maken met een ernstig terugval. De exportprijs was toen relatief laag. De huidige markten hebben zich echter geleidelijk aan weer hersteld. "De export neemt zichtbaar toe. Ook zijn de exportprijzen beter in vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar," zegt Xue Cuncai van Jinxiang County Cuncai Agricultural Trade.

"De meeste gele uien die op dit moment op de markt te vinden zijn, komen uit teeltgebieden in Gansu. De rode uien komen voornamelijk uit Shandong, terwijl de grote rode uien uit Gansu en Binnen-Mongolië komen. Qua prijzen laten gele uien een stijgende trend zien, terwijl de prijzen voor rode uien aan de lage kant blijven."

"De exportprijzen voor uien laten sinds een paar weken een duidelijke stijgende lijn zien. Dit geldt met name voor de gele uien uit Gansu. Deze ontwikkeling komt met name door de sterke vraag naar uien vanuit Europa. De Europese uienteelt en dan met name de uiensector van Nederland heeft te maken gehad met slechte weersomstandigheden. De afgenomen opbrengst van de eigen oogst is onvoldoende om aan de vraag op de Europese markt tegemoet te komen."

"Onze uien komen uit het district Jinxiang. Ze zijn voornamelijk bestemd voor de export naar het Midden-Oosten, Israël, Irak, Oostenrijk, Nederland en Zuid-Afrika."

 

Contact: Xue Cuncai
Bedrijfsnaam: Jinxiang County Cuncai Agricultural Trade Co., Ltd.
Website: www.jxxccnm.com 
Telefoon: +86 137 9378 9448 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven