André Nieuwenhuis en Jordi Fijnheer, FruitPro:

"Focus op acht productgroepen met het Israël-pakket als sterke basis"

Tholen - FruitPro is in oktober 2017 opgericht als onderdeel van Galilee Export, één van de grootste producenten in Israël en een gevestigde naam in de internationale AGF-sector. FruitPro wordt gerund door André Nieuwenhuis, Jordi Fijnheer en Diana Evertse en vanuit Ridderkerk bedient FruitPro inmiddels een groot aantal klanten. “Na ruim een jaar hard werken mogen we spreken van een goede start”; zegt André.

Het team van FruitPro hoeft zich geen moment te vervelen. “Er is nog zoveel te ontwikkelen, we zijn nog maar net begonnen en Europa is groot”, vult Jordi aan. De focus ligt op een achttal product (groepen) met het Israël-pakket als sterke basis. Israël speelt vooral in de Europese winter een belangrijke rol met kwalitatief hoogwaardig fruit fruit zoals avocado’s, citrus, granaatappels, medjoul dadels, etc.  FruitPro richt zich naast de Benelux vooral op Scandinavië , Duitsland en Oost-Europa. In Frankrijk bedient Galilee vanuit twee vestigingen de Zuid-Europese markten.

"Het belangrijkste doel van FruitPro is om zoveel mogelijk langdurige relaties te ontwikkelen met klanten aan het einde van de keten, met producten 'direct from the fields'. Het klinkt misschien afgezaagd maar bij ons is dat letterlijk het geval", aldus André. "De mensen van FruitPro kennen de markt goed en spelen samen met de producenten van Galilee professioneel en proactief in op de wensen van de afnemers. Die wensen zijn per klant nogal verschillend en veel is vanuit Nederland nu eenmaal makkelijker te regelen dan vanuit bijvoorbeeld Israël."

Een belangrijke trend is het Ready to Eat concept, inmiddels niet meer weg te denken uit de schappen van de retail. “Iedere avocado -en mangoproducent van betekenis heeft daarin een lijn ontwikkeld en als FruitPro konden we niet achterblijven. Vanaf nu zijn onze avocado’s verkrijgbaar in ons eigen merk 'Favor'. Dat staat nog in de kinderschoenen maar we willen daar snel in te gaan groeien”, zegt Jordi enthousiast.

Nog een belangrijke rol voor FruitPro ligt in het sourcen van onze focus-producten uit andere landen. Ook dat is vanuit Nederland efficiënter te organiseren en samen met Galilee bouwt FruitPro  zo aan jaarrond programma’s voor haar klanten. “Wij geloven heilig in dit model, een transparante en duurzame samenwerking tussen de producent en de eindklant, zonder onnodige ballast. Daardoor zijn we in staat om niet alleen onze klanten het beste te bieden maar ook een eerlijke prijs aan onze telers.” 

FruitPro ziet de toekomst dan ook met veel vertrouwen tegemoet. “Over 5 jaar willen we een toonaangevende speler zijn op de Europese markt met onze core-producten, een belangrijke partner voor de retail, kortom, een echte Pro”, besluit André.

Voor meer informatie:
FruitPro
Handelsweg 180
2988 DC Ridderkerk
Tel. 0180 763 390
info@fruitpro.nl
www.fruitpro.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven