Tesco Ierland past specificaties voor kool tijdelijk aan

Tesco Ierland heeft laten weten dat het 10 ton spitskool van haar leverancier Moore Produce van de vuilnisbelt heeft gered door haar specificaties tijdelijk aan te passen.

De extreme weersomstandigheden van de laatste maanden hebben hun weerslag op de oogst van dit jaar gehad. De afgelopen twee weken werd voorkomen dat meer dan 20.000 koolplanten, wat gelijk is aan 10.000 kilo, verloren gingen. Concreet komt dit neer op bijna 2.600 kratten spits- en groene kool.

"De droogte van de afgelopen zomer heeft gevolgen gehad op de ontwikkeling van de gewassen gedurende de wintermaanden," aldus Alison O'Doherty van Tesco. "Door samen te werken met Moore Produce konden we onze specificaties tijdelijk aanpassen om telers de kans te geven hun gewassen te oogsten."

"Hiermee komen we niet alleen tegemoet aan onze leveranciers maar ook aan de doelstelling die we in 2017 gesteld hebben om tegen het jaar 2020 geen voedingsmiddelen die geschikt zijn voor menselijke consumptie meer verloren te laten gaan," aldus O'Doherty. 

 

Bron: checkout.ie


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven