Moldavische telers willen meer internationale samenwerking

De president van Moldavië, Igor Dodon, gaf bij een vergadering van de hoge raad van de Euraziatische Economische Unie (EAEU) aan dat Moldavische telers interesse hebben in meer internationale samenwerking. De Moldavische telers willen in praktisch alle sectoren van de EAEU met andere landen samenwerken.

"We zijn een neutraal land dat wederzijds bevorderlijke relaties aan wil gaan met alle naties in de wereld. Moldavië geeft daarom speciaal aandacht aan de samenwerking met andere EAEU-landen. We zijn ons er goed van bewust dat de duurzame ontwikkeling van onze economie onmogelijk zou zijn geweest zonder de economische wisselwerking met onze partners in het oosten. Wat ons betreft is er met betrekking tot de huidige schaal van economische samenwerking tussen Moldavië en andere landen van de EAEU nog steeds veel ruimte voor verbetering," meldde president Dodon.

“Moldova is traditioneel gezien een leverancier van kwalitatief hoogwaardige voedingsmiddelen, zoals vers fruit en wijn. We kunnen onze export van deze producten naar de markten van andere EAEU-landen significant toe laten nemen," aldus Dodon volgens Eng.belta.by. Moldavië biedt ook goede voorwaarden voor partners om faciliteiten op Moldavisch grondgebied op te zetten. Afgewerkte producten kunnen dan vervolgens naar markten worden gestuurd, waar Moldavië vrijhandelsverdragen mee heeft gesloten.


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven