Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De eerste eetbare kerstboom

Een kerstboom die lekker genoeg is om op te eten is deze kerst de absolute 'must-have' bij Waitrose. Liefhebbers van verse kruiden kunnen hun hart dan ook ophalen nu de retailer ook dit jaar de populaire rozemarijn 'kerstbomen' weer in het schap heeft staan. 

Rozemarijn is rondom de feestdagen erg in trek bij het winkelend publiek, waardoor het tot één van de drie meest verkochte verse kruiden behoort, met een afzet die tijdens het feestseizoen tot wel 200% hoger is dan de rest van het jaar. 

De alternatieve kerstbomen waren vorig jaar ook al een doorslaand succes omdat milieubewuste klanten op zoek waren naar een multifunctionele boom die hergebruikt kon worden of geschikt was om cadeau te doen aan familie en vrienden. 

De Rosemary Christmas Trees worden geteeld en gesnoeid in de vorm van een kerstboom. Ondanks hun bescheiden hoogte van zo'n 30 cm, ongeveer een derde van de gemiddelde kerstboom, verspreiden deze eetbare, aromatische mini-kerstboompjes een heerlijke geur in huis.

De trend van de rozemarijn-kerstbomen begon in Amerika, waar er inmiddels evenveel verkocht worden als normale kerstbomen. 

De naaldachtige bladeren maken deze plant tot het perfecte alternatief voor de feestdagen. De boompjes kunnen op dezelfde manier versierd worden als hun grotere traditionele tegenhangers en zijn geschikt om de hal of keuken op te vrolijken of als blikvanger op de kersttafel, zodat de gasten hun eigen blaadjes kunnen plukken om hun feestmaal op smaak te brengen. 

De planten worden exclusief voor Waitrose in Chichester geteeld, waarbij uit 80 rassen het beste ras werd gekozen om te kunnen garanderen dat de 'bomen' een perfecte vorm en kleur en heerlijk aroma hebben. 

Allison Burdett van Waitrose: "We weten dat onze klanten dol zijn op tuinieren en koken dus dit is voor hen de ideale combinatie. De blaadjes van de rozemarijnplanten kunnen gebruikt worden om gerechten te kruiden en na de feestdagen kan de plant in de tuin geplant worden zodat er niets verloren gaat!"

Publicatiedatum: