Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

New Smithfield Market: De markt die al opent als Manchester nog slaapt

DeNew Smithfield Market, de markt die Manchester al generaties lang van voedsel voorziet en is tevens de grootste groothandelsmarkt in de regio. Op deze plaats komen oude folklore en de éénentwintigste eeuw samen. De huidige Smithfield markt ziet er dan ook totaal anders uit dan de voormalige, die ruim honderd jaar lang in het hart van de stad gevestigd was maar in de vroege jaren '70 naar Openshaw werd verplaatst. 

Tony Howard is al vele jaren werkzaam op de markt en weet werkelijk alles over groenten en fruit. Hij werkt als manager bij Barton en Redman, één van de grootste bedrijven op Smithfield Market en de grootste uienimporteur van het land. 

In de loop der jaren is de bevolking van Manchester steeds multi-cultureler geworden en ook de  restaurantbranche is tot bloei gekomen. Het AGF-assortiment dat Tony zijn klanten aan kan bieden, is veel diverser geworden. De vertrouwde Britse groenten en fruit die de winkelschappen dertig jaar lang domineerden, hebben gezelschap gekregen van een groeiend aanbod aan exotische AGF uit alle hoeken van de wereld. 

Nu de consumentenvoorkeuren veranderen, kan het bedrijf profiteren van de verschillende groeiseizoenen die er wereldwijd zijn. In de zomer levert Tony bijvoorbeeld aardbeien van Britse bodem maar op dit moment zijn ze afkomstig uit Israël en tegen de feestdagen komen ze misschien wel uit Amerika. Dit alles om aan de wens van de consument te beantwoorden die het tegenwoordig heel normaal vindt om jaarrond producten te eten die voorheen seizoensgebonden waren. 

meer info over de markt?


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven