Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Keniaanse Mededingingsautoriteit (CAK)

Celstraf dreigt voor Keniaanse retailers wanneer zij leveranciers niet tijdig betalen

In Kenia is een speciaal overheidsorgaan opgericht dat belast is met het toezicht op de retailsector. Supermarkteigenaren en andere retailers die hun leveranciers niet op tijd betalen, kunnen strafmaatregelen, waaronder celstraffen, verwachten. De Mededingingsautoriteit (CAK) laat weten dat het de Buyer Power Department in het leven heeft geroepen om de groeiende problemen tussen bedrijven en leveranciers aan te pakken.

Het CAK vertelt dat het orgaan moet voorkomen dat gebeurtenissen die vorig jaar leidden tot het faillissement van de supermarkten Nakumatt en Uchumi, die miljoenen aan geld van leveranciers en schuldeisers achterhielden, zich herhalen

Uit meerdere rapporten is gebleken dat retailketens die het moeilijk hebben hun macht ten aanzien van leveranciers misbruiken door onder meer betalingen achter te houden of kosten te berekenen voor de opslag van producten op hun terrein. 

Om de macht van de afnemer te bepalen, zal het nieuwe overheidsorgaan contractbepalingen in beschouwing nemen, evenals de kosten die berekend worden voor het gebruik van de infrastructuur en de prijzen die leveranciers ontvangen. Het CAK zegt dat de instelling zich hoofdzakelijk op de retailsector zal gaan richten. 

Bron: nation.co.ke


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven