Spanje: 1335 kilo hasj verstopt tussen sinaasappelen

De Guardia Civil heeft 1335 kilo hasj in beslag genomen, die op de markt mogelijk twee miljoen euro zou hebben opgebracht. De drugs zaten verstopt tussen sinaasappelen in een vrachtwagen die in de buurt van Salamanca reed, op de Ruta de la Plata snelweg (A-66).

De luitenant-kolonel van de Guardia Civil in Salamanca, Jorge Montero, zei dat de inbeslagname afgelopen dinsdag plaatsvond als onderdeel van de gebruikelijke activiteiten van de politie-eenheid tegen de handel in verdovende middelen.

"Het lot wilde dat we deze koelvrachtwagen aanhielden", aldus Montero. Hij legt uit dat er na een eerste inspectie werd besloten om de inhoud van het voertuig nader te bekijken.

"In de tweede rij sinaasappelkisten", werd volgens de luitenant-kolonel de hasj ontdekt, die verstopt zat "in verschillende pallets".

Momenteel is nog onduidelijk wat de exacte herkomst van de drugs was. Volgens Montero was de hasj mogelijk uit Marokko afkomstig en in Zuid-Spanje in de vrachtwagen geladen. Hij noemde echter geen specifieke plaats aangezien "het onderzoek nog loopt". Ook de precieze beoogde bestemming is nog onduidelijk hoewel op basis van de eerste onderzoeken is vastgesteld dat de eindbestemming in het Verenigd Koninkrijk lag.

Bron: EFE


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven