Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Duitsers starten onderzoek naar concurrentiepositie Amazon

De Duitse Bundeskartellamt, die toeziet op eerlijke concurrentie, gaat onderzoek doen naar de manier waarop Amazon zaken doet in Duitsland. De grootste zorg is het feit dat Amazon als online retailer haar Duitse site heeft opengesteld voor externe verkopers. De vraag is of Amazon haar marktpositie misbruikt. 

Amazon is verreweg de grootste webwinkel in Duitsland met een jaaromzet van €8,8 miljard. Het bedrijf is echter niet alleen de grootste online retailer maar het heeft ook de grootste online-marktplaats in het land. Ook dit is iets waar de Bundeskartellamt niet gelukkig mee is. De waakdienst is van plan om de manier en voorwaarden waarop Amazon zaken doet met verkopers op Amazon.de nader te onderzoeken. 

Dubbele rol kan verkopers benadelen
“Veel retailers en fabrikanten zijn afhankelijk van het bereik van Amazons marktplaats voor hun online verkopen. Amazon functioneert als een soort 'poortwachter' voor de klanten. Haar dubbelrol als grootste retailers en grootste marktplaats kan andere verkopers op het platform mogelijk benadelen," vertelde Andreas Mundt van de Bundeskartellamt aan ecommercenews.eu.

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven