Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Argentijnse blauwe bessenexport loopt achter

Een totaal van 718 ton Argentijnse blauwe bessen kwam vorige week op verschillende markten aan. Nog eens 796 ton werd per schip verladen en bereikt in week 51 z'n bestemming. Hiervan gaat 45%, naar de VS, 30% naar Europa en 13% naar het VK.

Zoals in de grafiek hierboven te zien is zijn de volumes die tot vorige week op verschillende markten aankwamen lager dan die van dezelfde week van vorig jaar. Tot week 47 was het totale volume vorig seizoen 14.592.663 en is dat nu 10.465.051. Het grootste verschil wordt gezien in de cijfers omtrent de VS. Tot week 47 was het volumen dat aankwam 5.590.499 in vergelijking met 9.130.772 vorig jaar. 

In Buenos Aires werd het evenement "The week of Agriculture and Food: future challenges for Latin America and the Caribbean” georganiseerd. Tijdens dit evenement werden de voornaamste aspecten van de promotiecampagne voor AGF consumptie belicht. Ook werd aandacht besteed aan de promotie van de lokale teelt van AGF door de overheid. ABC Internal market: "Er liggen grote mogelijkheden op de binnenlandse markt. Daarom willen we met de overheid en andere instanties samenwerken om een strategie te bepalen die door de privé sector uitgevoerd zal worden."

Publicatiedatum: