Colombiase bananenwerkers kunnen door staking niet naar plantages

Sinds maandagochtend vroeg is er sprake van een staking in de algemene vervoersdienst in de Colombiaanse regio Urabá. Het grootste gevolg hiervan is de onderbreking van vluchten vanaf het vliegveld van Carepa.

De communicatieafdeling van Airplan, het bedrijf dat het Antonio Roldan Betancur vliegveld beheert, bevestigde dat er op maandagochtend 26 november geen vluchten vertrokken waren vanaf het vliegveld aangezien passagiers de luchthaven niet konden bereiken.

Het protest heeft ook invloed op de bananensector. El Zungo, de weg die naar verschillende teeltbedrijven leidt, is namelijk geblokkeerd, waardoor mensen hun werk niet kunnen bereiken. 

Kiepwagens en bussen voor speciale diensten, die de sloop zonder vervanging van hun voertuigen afwijzen, nemen ook deel aan deze vrachtwagenstaking die enkele weken geleden werd aangekondigd.

Dit type bus is van essentieel belang in Urabá aangezien dat het vervoersmiddel is dat werknemers in de bananensector gebruiken om op de teeltbedrijven te komen.

Maandagavond ging een geluidsopname viraal, waarin een werknemer in de bananensector waarschuwde voor het bestaan van een plan om voertuigen die niet meededen aan de staking aan te vallen met stenen, wat vervolgens ook gebeurde.

Bron: elcolombiano.com


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven