Neutrale organisatie zonder winstoogmerk

Vijf grote rederijen willen coöperatie oprichten

Vijf containerrederijen zijn van plan een coöperatie op te richten met als doel de weg te banen voor digitalisering, standaardisatie en interoperabiliteit in de containervaart.

De IT-managers van A.P. Moller - Maersk, CMA CGM, Hapag-Lloyd, MSC en Ocean Network Express bespreken de oprichting van gemeenschappelijke standaarden voor informatietechnologie, die open en gratis beschikbaar zullen zijn voor alle geïnteresseerde partijen in de containersector.

"Het is in het voordeel van klanten en alle belanghebbende partijen wanneer de containerbedrijven werken met een gemeenschappelijk set van IT-standaarden", zei André Simha, CIO van MSC en woordvoerder voor de groep.

"We zetten ons in voor minder bureaucratie en een betere transparantie. Dit is het juiste moment, aangezien technologieën in opkomst nieuwe mogelijkheden creëren voor de klant. Samen zijn we sterker in het bieden van technologische vooruitgang en diensten aan onze klanten dan wanneer we allemaal geïsoleerd van elkaar zouden werken", voegt hij toe.

Behoefte aan een neutrale coöperatie zonder winstoogmerk

Hoewel er al verschillende organisaties en coöperaties bestaan in de scheepvaartsector, geven de leden van de groep aan dat de zeevaartmaatschappijen behoefte hebben aan een neutrale instelling zonder winstoogmerk, die als doel heeft om in het voordeel van de sector en zijn belanghebbenden te werken.

"We zullen nieuwe leden daarom ook met open armen verwelkomen om zich aan te sluiten bij de coöperatie", aldus Simha.

De coöperatie is niet van plan om een digitaal platform te ontwikkelen of te gebruiken, maar streeft naar interoperabiliteit door middel van standaardisatie. Ook zal de coöperatie geen commerciële of operationele kwesties bespreken.

Bron: SimFRUIT


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven