Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste Griekse supermarkt in Duitsland

Australië: Coles onthult nieuw buurtwinkelconcept
Coles heeft in Australië zijn eerste buurtwinkel volgens een nieuw concept geopend. De nieuwe winkel in Melbourne heeft als naam Coles Local. De winkel is met 1.280 vierkante meter ongeveer half zo groot als een reguliere supermarkt. Het assortiment bestaat uit hoogwaardige lokale producten en specialiteiten. Zo heeft de locatie een eigen chefkok en barista. Coles Local lijkt qua opzet wat op het Amerikaanse Whole Foods. Volgens CEO Steven Cain combineert het format het gemak van een supermarkt met het karakter van een speciaalzaak.
Bron: sunshinecoastdaily.com.au

Sri Lanka: Softlogic opent eerste moderne supermarkt in Delkanda
Het conglomeraat Softlogic Holdings PLC gaat binnenkort zijn eerste moderne supermarkt openen in Delkanda, een snel groeiende buitenwijk van de Sri Lankaanse stad Colombo. Volgens een verklaring van Softlogic Holdings wil de groep zich ontwikkelen in de moderne retailsector om zo het sterke potentieel aan te boren van deze sector. Softlogic heeft zich eerder al gevestigd als een dominante speler op het gebied van retail met betrekking tot elektronica en huishoudelijke apparaten. Ook heeft het bedrijf innovaties doorgevoerd op het vlak van de horeca. "De lancering van onze supermarkt kondigt een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van de retailsector van Sri Lanka aan," aldus een verklaring van het bedrijf. "Consumenten kunnen een echt internationale winkelervaring verwachten, wat voorheen in Sri Lanka nog niet te vinden was." 
Bron: dailymirror.lk

Ahold Delhaize verkent robottechnologie met AIRLab
Ahold Delhaize is met de TU Delft een initiatief begonnen onder de naam Artificial Intelligence for Retail Lab, oftewel AIRLab. AIRlab gaat zich onder andere bezig houden met het ontwikkelen van robottechnologie. Zo wordt er gekeken naar hoe robots kunnen worden in gezet in de retailsector. Dit varieert van het ontwikkelen robothanden die met kwetsbare producten zoals AGF om kunnen gaan tot systemen voor beeldherkenning met betrekking tot producten en verpakkingen.
Bron: winsightgrocerybusiness.com

Eerste Griekse supermarkt in Duitsland
In Frankfurt is een supermarkt geopend die uitsluitend Griekse producten aanbiedt. De eigenaar van de Griechischer Top Markt is de Griekse retailer Sotiris Poulos. Het assortiment bestaat uit 1.800 Griekse producten. Sotiris Poulos kwam met het idee voor de supermarkt toen hij naar manieren zocht om de Griekse economie te stimuleren en om Griekse producten in de rest van Europa te promoten.
Bron: greekcitytimes.com

China eCargo neemt groot deel van export van Metcash over
Het Chinese E-commercebedrijf ECG, dat in China en Australië ook wel bekend staat als eCargo, gaat 85% van de export van Metcash in China overnemen. Metcash levert aan meer dan 10.000 onafhankelijke supermarkten en aan 90.000 klanten die bij de groothandelaar zijn aangesloten. Ook levert het bedrijf aan een aantal retailers in China. Daarnaast is Metcash actief in E-commerce via online platforms van JD Worldwide en Tmall Global van Alibaba. Volgens ECG zorgt de overname ervoor dat eCargo de enige toegang tot de Chinese markt wordt, die Australische ondernemingen nu nog nodig hebben.
Bron: asiatoday.com.au

VAE: Union Coop onthult project voor winkelcentrum
De in Dubai gevestigde retailer Union Coop heeft plannen onthuld voor een nieuw winkelcentrum in Al Warqa. Het winkelcentrum moet in het eerste kwartaal van 2020 worden geopend. Union Coop opende eerder volgen hetzelfde concept winkelcentra in Al Barsha en Etihad. Volgens CEO Khalid Humaid Bin Diban Al Falasi wordt het project gefinancierd met een budget van ongeveer AED257 miljoen (€62 miljoen). Het nieuwe centrum krijgt onder andere een Extra Coop-hypermarkt. Ook worden in het winkelcentrum een aantal financiële diensten opgezet. In totaal komen in het centrum in totaal 44 verschillende retailers te staan, waaronder juweliers.
Bron: arabianbusiness.com

India: Kirana11 verandert in Avenue11
Het in Bengaluru gevestigde online-to-offline (O2O) supermarktplatform Kirana11 is van naam veranderd naar Avenue11. De naamsverandering is bedoeld om het bedrijf een nieuwe positie in te laten nemen binnen het Indiase online supermarktsegment. Als O2O-platform had Kirana11 als doel om met offline winkels dichter bij consumenten te komen en zo bezorgkosten te verminderen. Onder de naam Avenue11 wil de startup de O2O-ervaring verder verbeteren door tijdelijk minder samenwerking aan te gaan met lokale winkels. "De overstap van Kirana11 naar Avenue11 is een strategisch besluit om van hyperlokaal model over te stappen naar een model op basis van eigen voorraden. Hierdoor kunnen we ook premium-producten aan onze klanten bieden," aldus CEO Nakkyun Chong. 
Bron: fnbnews.com

Aeon maakt winkelcentra in Zuid-Oost-Azië gereed voor digitaal geld
De Japanse retailer Aeon is maakt het gebruik van digitale betaalmiddelen mogelijk in fysieke winkels in Zuidoost-Azië. Op deze manier wil het bedrijf concurrerend vermogen behouden in de Zuidoost-Aziatische sector, die in rap tempo aan het moderniseren is. In mei van dit jaar opende Aeon een winkelcentrum in de hoofdstad van Cambodja, Phnom Penh. Het winkelcentrum is aantrekkelijk wegens de ligging bij een waterpark en indoor-pretpark. Daarnaast is het centrum het toneel van de laatste technologieën op het gebied van retail. Andere retailers die in het winkelcentrum ruimtes hebben gehuurd bieden betaalmogelijkheden zoals de Cambodjaanse mobiele betaaldienst Pi Pay. Consumenten hoeven voor gebruik alleen maar de app te registeren, geld op hun Pi Pay-rekening te zetten en bij winkelkassa's QR-codes in te scannen om van de dienst gebruik te maken. Aeon is erop uit om meer dan dit soort financiële technologieën te implementeren.
Bron: asia.nikkei.com

Nieuwe hypermarkt in Qatar
Amana Puregold heeft zijn eerste vestiging geopend in Qatar. De retailer biedt voornamelijk Filipijnse producten aan en is dan ook gericht op het grote aantal Filipijnse expats dat in Qatar woont. Er zijn plannen voor nog eens vijf vestigingen. De winkel heeft een oppervlak van 500 vierkante meter, waarvan 70% gereserveerd is voor Filipijnse levensmiddelen, zoals gezouten eieren, bananen, ananas en mango's.
Bron: dohalife.com

Frankrijk: Amazon opent leveranciersboetiek
Amazon heeft in Frankrijk een winkel binnen een winkel geopend door middel van La boutique des Producteurs. Via deze zogeheten leveranciersboetiek worden 2.000 producten aan het assortiment toegevoegd. De winkel heeft een aanbod van lokale specialiteiten en versproducten van nabij gelegen telers en leveranciers. De focus van het aanbod ligt op hoge kwaliteit en premiumproducten, zoals olijfolie, vleeswaren, dranken, foie gras en oesters. Volgens Patrick Labarre, directeur van de Franse afdeling van Amazon, hebben een aantal bedrijven in de landbouwsector nog steeds moeite om mee te draaien binnen de digitale economie. De leveranciersboetiek helpt deze bedrijven om zich op dit vlak te ontwikkelen en tegelijkertijd hun aanbod en prijzen op peil te houden. Telers en leveranciers die aan La Boutique des Producteurs mee willen werken kunnen ervoor kiezen om het leveren over te laten aan Amazon of om hier zelf verantwoordelijk voor te blijven.
Bron: retailanalysis.igd.com

VS: Stater Bros. Markets breidt uit in Californië
Stater Bros. Markets opent zijn eerste winkel in Pasadena, Californië. De openingsceremonie vindt plaats op 14 november. De vestiging is de veertiende locatie in San Gabriel Valley en de zesentwintigste in het district Los Angeles. "We zijn erg blij dat we onze aanwezigheid in San Gabriel Valley uit kunnen breiden," zegt Stater Bros.-CEO Pete Van Helden. "Consumenten kunnen een buitengewone winkelervaring verwachten en zullen tevreden kunnen zijn over de uitstekende service en het aanbod aan versproducten."
Bron: progressivegrocer.com

VS: Walmart opent AI-lab in winkel
Walmart win onder de naam Intelligent Retail Lab een testterrein voor AI-technologie opzetten. Het nieuwe AI-lab wordt geplaatst in een vestiging van Walmart in New York. Het lab is onderdeel van de plannen van de retailgigant om AI-technologie in de dagelijkse bedrijfsvoering te integreren. Het AI-project wordt uitgevoerd door een team van experts en wetenschappers op het gebied van kunstmatige intelligentie en machinaal leren.
Bron: channels.theinnovationenterprise.com

VS: H-E-B breidt app voor contactloos betalen uit
H-E-B heeft bij zeven winkels in Austin kassa's met mogelijkheden voor contactloos betalen geïnstalleerd. De betaalmethode maakt gebruik van de mobiele app H-E-B Go, dat eerder dit jaar in twee winkels in San Antonio voor het eerst werd geïmplementeerd. De uitbreiding van de app is een gevolg van de forse investeringen die H-E-B dit jaar in technologie heeft gestoken. H-E-B gaf eerder dit jaar aan dat het bedrijf ambities heeft om een dominante partij in digitale retail te worden.
Bron: winsightgrocerybusiness.com

Publicatiedatum: