Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
A.P. Moeller-Maersk:

"Over tien jaar is de Chinese consument het belangrijkst"

Het Deensetransportbedrijf A.P. Moeller-Maersk gaat ervan uit dat China zich binnen tien jaar van een export-gestuurd land ontwikkelt tot een consumentgerichte economie. “Weinvesteren veel in onze Chinese tak. We werken daar aan een grote organisatie,zodat we klaar zijn om onze klanten te helpen wanneer ze naar China willenexporteren”, zegt Nils Smedegaard Andersen, CEO van het bedrijf.

’s Werelds tweede economiegaat zich richten op duurzamere groei. De overheid wil dat de vraagvan de consument belangrijker wordt en dat het land niet meer afhankelijk isvan export. “Het zou zeer positief zijnvoor ons – en waarschijnlijk voor de rest van de wereld – als China dit waarmaakt”,zegt Andersen. “Je kunt al zien dat de import van China stijgt. Het gebeurt dusal.”

Maersk heeft ongeveer vijftien procent vande wereldwijde zeehandel in handen. Het bedrijf stuurt nog steeds legecontainers naar China omdat de export nog steeds groter is dan de import. Deexport steeg in oktober met 7,8 procent, terwijl de import met 4,6 procent groeide.Dit resulteerde in een handelsoverschot van $180.2 miljoen.

Volgens de douane in Beijing is de waardevan de Chinese export in een jaar tijd met 11.6 procent gestegen naar $176miljoen, terwijl de importwaarde met 2.4 procent steeg naar $144 miljoen. Ondanksdeze grote groei steeg de buitenlandse in de afgelopen tien maanden minderhard dan in diezelfde periode vorig jaar. Hierdoor komt de doelstelling van deoverheid, een groei van tien procent in 2012, mogelijk in gevaar.

Bron: businessweek.com 

Publicatiedatum: