Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Berry Lovers start exportseizoen

Mexico: meer concurrentie in blauwe bessen dan in bramen

Het Mexicaanse bessenseizoen start in oktober en duurt tot mei. De verwachtingen van dit seizoen zijn hoog ondanks dat de regen in Mexico een langzame start heeft veroorzaakt.

Produce Lovers, een teler, handelaar en exporteur van bessen uit Jalisco en Michoacan verwacht dat de teelt zal normaliseren en dat de blauwe bessen en bramen, de belangrijkste producten van het bedrijf, een goed begin van het seizoen zullen hebben. Hun belangrijkste markt is Canada. Andere markten exporteren meer naar de VS. 

De tweede belangrijke markt voor de bramen van het bedrijf is het VK. Ze verwachten 400 ton blauwe bessen naar Canada te exporteren, 300 ton naar het VK, 200 ton naar de VS en 100 ton naar Japan.

Gerardo Lopez: "We plannen 1 miljoen kilo te exporteren, waarvan 900.000 conventioneel fruit en de rest biologisch. We zoeken naar vroegere en latere rassen om een langer seizoen te hebben."

Veel concurrentie in blauwe bessen en niet in bramen

De bessenteelt groeit jaarlijks en exporteurs staan voor een grotere concurrentie vanuit andere landen. Ze verhogen hun teelt waardoor de prijzen dalen. Lopez: "We zien voorkeur voor onze bessen in Japan en het VK."

"Onze grootste concurrentie komt van Peru en Chili. Hun seizoen eindigt 2 maanden eerder dan het onze. Wat bramen betreft is de concurrentie volledig anders. De teelt zal dit jaar dalen omdat enkele telers hun teelt verlaagd hebben."

Voor meer informatie:
Gerardo A. López
Produce Lovers 
México
T: +52 477 104 2023
E: [email protected]
www.berrylovers.net

Publicatiedatum: