Tholen - Op de toch al dure uienmarkt is er deze week nog eens een schepje bovenop de prijs gegaan. "Het is ongelofelijk. De middelsortering wordt nu voor 40 cent verkocht. Gisteren kwam er zo in één keer even 3 cent bij", vertelt Jan Breesnee van het gelijknamige pakstation uit Achthuizen. "Momenteel is de vraag gewoon groter dan het aanbod bij de verpakkers. Ik denk dat de grove uien volgende week richting de 44/45 cent gaan."

"Als je nu de exportcijfers ziet, dan verwacht ik dat we in maart wel een eind klaar zijn met Nederlandse uien. Wij hebben in elk geval werk zat. Qua export trekt Afrika de kar, maar doet Engeland ook goed mee. De kwaliteit is niet optimaal en er zijn nogal wat partijen met bijvoorbeeld schot die tijdig geruimd moeten worden. Dat maakt het allemaal behoorlijk spannend", vertelt de verpakker.


Derde generatie Breesnee

"Gelukkig hebben wij nog een voorraadje, maar het aankopen valt ook niet mee. De boer zit behoorlijk met zijn hakken in het zand. Iedereen weet dat er een tekort is en probeert daar zijn slaatje uit te slaan. We proberen de boeren zo kort mogelijk te betalen, maar het gaat nu wel in één keer over veel geld", besluit Jan.

Voor meer informatie:
Breesnee Uien bv
Galatheseweg 24-26
3256 LE Achthuizen
Tel: 0187-651686
breesneeuien@belcentralemail.nl