Alles bij elkaar was de Duitse perenhandel behoorlijk laag. Italië domineerde met z'n Abate Fetel, Santa Maria en Willams Christ. Het aanbod was beperkt, maar voldoende om aan de vraag te voldoen. De Santa Maria werd duurder en was van goede kwaliteit. In Frankfurt stegen de prijzen voor Abate Fetel een beetje. Uit het binnenland kwamen hoofdzakelijk Alexander Lucas en Conference en ook Boscs.
Klik hier voor het volledig bericht
Bron: BLE
Ook Concords verschenen in Frankfurt en ze werden snel verhandeld. Het aanbod was voldoende voor de lage vraag. Prijzen bleven stabiel. Alleen kleiner fruit zag soms een prijsdaling. Nederland stuurde hoofdzakelijk Conference en Gute Luise peren. Prijzen voor de Turkse Santa Maria en Gute Luise veranderden niet veel. Spaanse Abate Fetels en Belgische Conference maakten het assortiment compleet.
Appelen
Duitsland domineerde en leverde Elstar, Boskoop en Jonagold. De handel werd wat trager. Waarschijnlijk was de vakantie daarop van invloed.
Peren
Italië domineerde met Abate Fetels, Santa Maria's en Williams Christs. Het aanbod was beperkt, maar voldoende voor de vraag.
Druiven
Italiaanse leveringen waren het opvallendst. In 't algemeen was de vraag zwak en kon eraan gemakkelijk voldaan worden. Prijzen bleven gelijk.
Klein citrus
Vooral de beschikbaarheid van Spaans aanbod intensiveerde. De vraag kon het niet altijd bijhouden.
Citroenen
Spanje verhandelde meer dan Turkije. Argentinië en Zuid-Afrika rondden het aanbod af, net als Griekenland. De handel was onevenwichtig.
Bananen
Afzet was rustig. Regionale en lokale vakanties vertraagden. Pogingen om de prijzen aan te passen waren geslaagd.
Bloemkool
Duitsland domineerde meer dan België. Aan de aanvankelijk lauwe vraag werd zonder problemen voldaan. Toen de vraag later steeg, zorgde dit niet voor problemen.
Sla
De aanwezigheid van regionale ijsbergsla was beperkt. In tegenstelling hiermee bleef Spaans en Nederlands aanbod komen. De vraag hield het niet altijd bij, waardoor de prijzen af en toe daalden.
Komkommers
Spanje domineerde hier met Nederland en België op de hielen. Duitsland verloor aan belangrijkheid, Griekenland maakte het assortiment compleet. Aanbod was beperkt, prijzen stegen.
Tomaten
Hoewel het Nederlandse, Belgische en Spaanse aanbod afnam, was het voldoende om aan de vraag te voldoen. Binnenlandse tomaten lieten wat kleur betreft iets te wensen over.
Zoete paprika
Spanje domineerde, Nederland en Turkije volgden. Het aanbod was beperkt. Het was wel voldoende om aan de vraag te voldoen. In Keulen daalde de afzet en voorraden werden niet volledig verkocht zonder dat de prijzen veel veranderden.