Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jan Engelen, Veiling Hoogstraten:

"Aardbeienmarkt stabiel, volumes nemen af"

Tholen - De aardbeienproductie neemt af, maar er wordt dagelijks nog redelijk wat aangevoerd op Veiling Hoogstraten. "Van de week was dat nog 300 ton product en dat zal de komende weken steeds meer afnemen. De laatste weken van het jaar zal nog een tiental ton worden aangevoerd", vertelt commercieel manager Jan Engelen. "Toch zien we dat de volumes van nu nog hoger liggen in vergelijking met vorig jaar. Het prijsniveau is de laatste weken stabiel", vervolgt hij. "De middenprijs is 4,5 euro en dat is inclusief industrie. Er is deze zomer en begin van de herfst voornamelijk sprake geweest van lage prijzen. Twee weken geleden herstelde de markt plots en is nu al een tijdje goed te noemen.""Momenteel hebben we alleen nog glasaardbeien en deze worden voornamelijk geƫxporteerd. De kwaliteit is heel goed en de aardbeien zijn sterk. Leuk is het feit dat consumenten ook de telersinformatie op de verpakking waarderen. Pas ontvingen we nog een mail uit Spanje met complimenten over onze mooie en lekkere aardbeien. De supermarkten hebben momenteel weinig interesse meer in de aardbeien, er zijn nu veel te veel alternatieven: hardfruit, citrus, druiven, noem maar op. Het is dus moeilijk om in het najaar een plaats in het schap te behouden. Markten die nog wel doorgaan met onze aardbeien zijn horecagelegenheden, bakkers en verwerkers."

 

Jan verwacht dat de goede marktsituatie nog wel een tijdje zal aanhouden. "Mogelijk zullen we de komende tijd nog wel wat gaan merken van Egypte maar daar hebben we de laatste jaren niet veel last van gehad. Ze beginnen dit jaar wat vroeger, en het is de eerste week wat aftasten, maar algauw wordt het dan stabiel. Tegen kerst verwacht ik nog wel een piek, maar dat is traditie."

Voor meer informatie:
Jan Engelen
Veiling Hoogstraten
Loenhoutseweg 59
Hoogstraten - Belgiƫ
Tel: +32 3 3400233
Fax: +32 3 3147844
www.veilinghoogstraten.be