Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Marktrapport week 44: prijsstijging op de Oostenrijkse aardappelmarkt

Aardappelprijzen lopen in Oostenrijk op

De Oostenrijkse consumptieaardappelmarkt start in november met hogere prijzen. Gezien de zwakke oogst en het grote percentage aardappelen dat uitgesorteerd wordt, hielden veel telers zich op de achtergrond wat betreft de verkoop. Om aan de ene kant de aanlevering weer op gang te brengen en aan de andere kant ook rekening te houden met het internationaal hogere prijsniveau, werden de telersprijzen door de meeste opkopers in de afgelopen week deels duidelijk verhoogd.

In deelstaat Niederösterreich betaalt men momenteel voor middelgrote aardappelen meestal 22 euro per 100 kg. Voor extra grote aardappelen c.q. partijen met een bovengemiddeld groot uitsorteringspercentage, werden prijzen van 18 tot 22 euro per 100 kg genoemd. Voor draadwormvrije premiumaardappelen met AMA-keurmerk, die geschikt zijn voor kleine verpakkingsgroottes, zijn nog steeds prijzen tot 24 euro per 100 kg te behalen.

Actieverkopen
In deelstaat Oberösterreich bleven de telersprijzen stabiel op meestal 22 euro per 100 kg. De binnenlandse omzet is bij de handelaren te overzien, zoals vaak het geval is rond deze tijd van het jaar. Meestal zijn de consumenten na de actieverkopen in de retail nog goed van aardappelen voorzien. Wat betreft de export is er echter nog steeds noemenswaardige belangstelling voor  Oostenrijkse aardappelen.

Publicatiedatum: