Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Tony de Dreu, De Dreu Onions:

"Uienmarkt deze week wat kalmer"

Tholen - Nadat er afgelopen weken redelijk wat werk was in de uienhandel, is het volgens Tony de Dreu van het gelijknamige uienexportbedrijf in Ritthem deze week wat kalmer. "De prijzen liggen natuurlijk ook op een dusdanig niveau dat de klanten er niet even aan gaan trekken."

Ruim twee jaar geleden betrok De Dreu Onions een nieuwe locatie omdat het oude sorteer- en pakstation plaats moest maken voor de nieuwe marinierskazerne bij Vlissingen. De broers Tony en Martin grepen dat moment aan om de machines van de hand te doen en zich te concentreren op export en transport.

"Het prijsniveau is momenteel redelijk stabiel. De baalprijzen liggen op een niveau rond de 30-31 cent voor de 40-60-sortering, 32-33 cent voor de 45-65-sortering en de grove worden zelfs voor 37-38 cent verkocht. Dat is toch geld en ik verwacht ook niet dat we gelijk terug zullen zakken. De export is nu hoofdzakelijk gericht op West-Afrika. Maleisië houdt zich koest en ook Brazilië heeft voldoende eigen oogst beschikbaar. Al met al zijn de exportmogelijkheden niet al te groot", constateert Tony.

"De boeren zien het dit jaar wel zitten. Als je goede uien hebt, waarom zou je ze dan nu verkopen? De sorteerders zullen toch een keer de boer op moeten om hun uien in te kopen", zegt Tony. "Aan de andere kant kunnen de telers hun geld maar één keer binnenhalen en het verleden leert dat de uienhandel nogal eens wispelturig kan zijn."

De Dreu Onions richt zich hoofdzakelijk op de export naar West-Afrika, Engeland, Tsjechië, aangevuld met export naar het Oostblok en Frankrijk.Over een naderende Brexit maakt de exporteur zich nog niet al te druk. "Er wordt veel over geschreven, maar wij laten het maar op ons af komen. Misschien komt er niet eens een deal. En als die er komt, dan zien we snel genoeg hoe we daarop kunnen handelen."

Voor meer informatie:
De Dreu Onions
Landbouwweg 1
4389 VL Ritthem, (Vlissingen)
Mob: +31(0) 653738791
dedreu@zeelandnet.nl 
www.dedreu-onions.com