Het nieuwe aanplantingsseizoen voor knoflook is in volle gang. Het is echter nog te vroeg om prognoses te geven over de opbrengst van dit seizoen. "We gaan er echter van uit dat het totale areaal voor de knoflookteelt dit seizoen af zal nemen. De reden hiervoor is omdat de omstandigheden in de Chinese knoflooksector de laatste paar jaren zwak zijn geweest," zegt Wang Ben van de Henan Province Kaifeng City Qi County Wang Ben Garlic Plantation Cooperation.

Werknemers sorteren knoflook

"Als we kijken naar de prijs van dit jaar, dan zien we dat de huidige knoflookprijzen iets lager zijn dan in dezelfde periode van vorig jaar. De marktomstandigheden zijn echter vrij stabiel. De seizoenspiek valt tussen juli en medio september en is zodoende al voorbij. De arbeidskosten zijn op dit moment vrij hoog, terwijl er vanuit buitenlandse importeurs op dit moment maar weinig animo is."

"De prijzen voor knoflook zijn in de afgelopen jaren steeds opnieuw verder afgenomen. Veel knoflooktelers en handelaren hebben in deze markt al hun spaargeld verloren. De knoflooksector lijkt dit jaar zijn dieptepunt te hebben bereikt. Volgens onze prognose zal de markt volgend jaar zich weer herstellen, omdat het aanbod af zal nemen."

"We hebben onze eigen knoflookplantage in Henan. We leveren ons knoflook voornamelijk aan verwerkingsbedrijven, die hun productie willen exporteren. Ook leveren we aan handelaren die het knoflook doorsturen naar landen in Zuidoost-Aziƫ, zoals Thailand. We zijn op dit moment hard op zoek naar importeurs in Europese landen, zoals het Verenigd Koninkrijk, Nederland of Italiƫ. We zoeken naar mensen die samen met ons zich verder in deze markt willen ontwikkelen."

Contact: Wang Ben
Bedrijfsnaam: Henan Province Kaifeng City Qi County Wang Ben Garlic Plantation Cooperation
WhatsApp: +86 132 1329 3300