Aanbod en binnenlandse vraag gaan goed samen

Aardappel-, ui- en wortelmarkt Neder-Oostenrijk: stabiele marktsituatie

De magazijnen van handelaren liggen goed vol. Er is echter een duidelijk verschil in bruto en netto oogst dit jaar. Door verschillende kwaliteitsgebreken is de hoeveelheid uitval dit jaar hoog. Het is ook niet duidelijk hoeveel telers dit jaar zelf opslaan.


Gezien de hoge internationale prijsniveaus worden sommige partijen waarschijnlijk achtergehouden om later te verhandelen. De prijzen zijn stabiel op het niveau van vorige week. In Neder-Oostenrijk is de prijs voor gemiddelde producten 18-20 euro per 100 kg en voor groter formaat is dit tussen de 15 en 18 euro per 100 kg.

Tevredenheid over uienexport
De Oostenrijkse uienoogst is nu voltooid. De uienmarkt presenteert zichzelf als behoorlijk stabiel. Het huidige aanbod compenseert de stabiele binnenlandse vraag. Lopende reclames binnen de voedingsretail zorgt her en der voor een impuls. De ontwikkelingen op de exportmarkten blijven bemoedigend. De interesse in binnenlandse producten blijft levendig en eventuele lichte prijsstijgingen waren mogelijk. Grotere producten zijn vooral in trek. Teeltprijzen zijn stabiel op het niveau van vorige week. Uien, schoon en gesorteerd in een doos -afhankelijk van kwaliteit en formaat- liggen tussen de 28 en 32 euro per 100 kg.

Goed gebalanceerde wortelmarkt
De wortelmarkt van Neder-Oostenrijk blijft stabiel. De oogst voor opslag gaat langzaam door de ongewoon hoge temperaturen. De gebalanceerde marktsituatie is niet veranderd. Vraag en binnenlands aanbod gaan goed samen. Teeltprijzen zijn in vergelijking met vorige week niet veranderd.

Bron: Landwirtschaftskammer Österreich


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven