"Europa dwingt ons onze lente-ui te oogsten"

In Egypte staat de oogst van de lente-uien op het punt te beginnen. Volgens Khaled Shaker van Green Egypt wordt het een druk seizoen, want Europa heeft het door de hete zomer moeilijk en net als Oekraïne wil Egypte graag een handje helpen.

Hoewel de oogst nog niet is begonnen is het product al bijna onderweg. "Verschillende importeurs, vooral Britse, dwingen ons om te beginnen met de oogst. Het is eigenlijk nog een beetje vroeg, maar het is goed om te weten dat we op volle toeren van start gaan. Meestal is het seizoen in november iets rustiger om rond de kerst weer los te barsten."

Ondanks de vraag uit Europa denkt Khaled niet dat dit veel effect op de prijzen zal hebben. "We hebben deals met onze klanten en daardoor staan de prijzen vast."

De grootste concurrentie voor Egyptische uitjes komt niet uit de buitenland. Er bestaat hevige concurrentie in Egypte zelf. Alle telers willen het Europese gat vullen. "Daarnaast hebben we ook concurrenten uit Senegal. Maar we verwachten geen problemen op de markt."

Voor meer informatie;
Khaled Shaker
Green Egypt
Cell: +2 01008187872
Tel: + (202) 24147537
Fax :+(202) 24170345
Email: Export@greenegypt.net
www.greenegypt


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven