Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Langdurige partnerbedrijven geëerd en bestuur uitgebreid

40-jarig jubileum Kronen: wereldwijde agf-verwerkers bij elkaar in Kehl am Rhein

Machineleverancier Kronen GmbH heeft afgelopen donderdag en vrijdag op grootse wijze haar 40-jarig bestaan gevierd. Tijdens het galadiner op donderdagavond werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om enkele trouwe partnerbedrijven en afnemers te bedanken voor de langdurige samenwerking. Ook werd bekendgemaakt dat het bestuur per direct met twee personen wordt uitgebreid, te weten Johannes Günther en Eric Lefebvre. De vrijdag stond geheel in het teken van de toekomst van de freshcut industrie en vonden er tal van machinedemo's plaats in de productiehal van Kronen in Kehl am Rhein.

Klik hier voor de hele fotoreportage

Bestuursuitbreiding
Op de donderdagavond ging het dak er vrijwel letterlijk af in het Duitse Offenburg, waar alle medewerkers van Kronen GmbH evenals internationale partnerbedrijven en contacten waren samengekomen om het jubileum op passende wijze te vieren. De avond werd gekleurd door een spectaculaire illusionistenact en een groots buffet: tussen de bedrijven door was er alle ruimte voor het officiële gedeelte van de avond. Onder meer de plaatselijke burgemeester richtte het woord tot de aanwezigen en het team van Kronen in het bijzonder, maar ook het bestuur zelf luisterde de avond op met bijzonder nieuws. Het bestuursteam wordt namelijk per direct versterkt met twee nieuwe teamleden: Johannes Günther maakt al sinds 2000 deel uit van het Kronen-team en behoort reeds tot de internationale gezichten van het bedrijf. Ook Eric Lefebvre heeft zijn sporen sinds zijn intrede bij Kronen in 2009 ruimschoots verdiend als het gaat om productontwikkeling evenals veiligheid & hygiëne. Stephan Zillgith schuift bijgevolg door naar de post van bedrijfswoordvoerder en zal deze functie eveneens met onmiddellijke ingang op zich nemen.

Klik hier voor de hele fotoreportage

Vakprijzen
Zoals het een marktleider betaamt, hecht Kronen veel waarde aan langdurige samenwerking en partnerschap. Om deze bedrijfsstrategie nog eens kracht bij te zetten werden de in totaal vier speciale prijzen uitgedeeld. De eerste prijs was voor het Zwitserse bedrijf Seda-Freund, destijds een van de eerste partnerbedrijven van Kronen. Om aan te tonen dat de waardering wederzijds is, overhandigden de Zwitsers eveneens een fraaie gedenkplaat met 40 kroontjes. Ook de Israëlische onderneming Muskhat Technologies en het Spaanse Danmix werden met een speciale onderscheiding in het zonnetje gezet. Tot slot ontving ook het convenience-bedrijf Töpfer Salate GmbH uit Albertshofen nog een blijk van waardering, vanwege de langdurige samenwerking als afnemer en de verdiensten voor de freshcut industrie als zodanig.

Machine-demo en onderzoek
Een dag later was het de beurt aan de experts en marktleiders binnen de fresh-cut-branche om de nieuwste vorderingen (en uitdagingen) binnen dit marktsegment te laten zien. In de productiehal van Kronen net buiten Kehl am Rhein werden enkele recente verwerkingslijnen gedemonstreerd, waaronder de Spirello 150, de KS-100 Plus en de K 650, maar ook oudere modellen die hun waarde reeds bewezen hebben zoals de ananas- en meloenschiller AMS 220 en de waslinie GEWA. Daarnaast was er ook grote aandacht voor de andere productiestappen binnen de freshcut-branche, waaronder verpakking, ontsmetting/desinfectie en kwaliteitsmeting.

Als er een productsegment binnen de AGF-handel bestaat, waar nog veel potentie en onderzoek mogelijk is, dan is het wel de convenience- of FreshCut-branche. Zo waren er gedurende de dag dan ook diverse lezingen en fora waarbij internationale wetenschappers en onderzoekers hun meest recente onderzoeksresultaten presenteerden. Het ontstaan van bacteriën (o.a. listeria) d.m.v. kruisbestuiving blijft een van de voornaamste uitdagingen binnen het productsegment. Desinfectie zal dan ook in de komende jaren een zeer voorname rol spelen binnen de Fresh-Cut-branche: voor machinebouwers is het zaak een manier te vinden om vocht efficiënt en doeltreffend af te drijven, anders ligt besmetting op de loer.

Klik hier voor de hele fotoreportage

Meer informatie:
Kronen
Römerstr. 2a
D-77694 Kehl am Rhein
+49 (0) 78 54 - 96 46 0
+49 (0) 78 54 - 96 46 500
[email protected] 
www.kronen.eu