Argentinië verwacht 20.000 ton blauwe bessen te exporteren

De belangrijkste vertegenwoordigers van de blauwebessenteelt van de Mercosur-landen hebben de vooruitzichten en de verwachte hoeveelheden voor het lopende seizoen besproken. De omvang van de Argentijnse blauwe bessen export zal rond de 20.000 ton liggen. . De piek wordt verwacht in week 43 met 2.034.273 kilo.

Volgens de ramingen zal 34 % hiervan over zee verzonden worden. Qua bestemmingen zal de VS goed zijn voor 55 % van het volume. "Voor de eerste keer was het mogelijk om het volume van het biologisch fruit te ramen, dat de 3000 ton zal bereiken. Dit zal evenwichtig verdeeld worden over Europa. 68% hiervan zal over zee vervoerd worden, voornamelijk omdat het fruit dat richting de EU gaat verplicht een koudebehandeling moet ondergaan. 

Met betrekking tot deze markt zegt Baya: "Argentinië is niet meer de belangrijkste speler en daarom moeten we het aanbod vanuit de EU reguleren". In dit kader voert Argentinië, voor het tweede jaar op rij, zijn promotiecampagne "Taste the Sweetness, Feel the Difference". Het doel van de campagne is het positioneren van de Argentijnse blauwe bes door de aandacht te vestigen op zijn onderscheidende smaak.

Bron: elonce.com


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018