Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kim Wolfs, Mushroom City

“Ook in de paddenstoelensector wordt convenience steeds belangrijker”

Tholen – Na een rustige zomer gaat het paddenstoelenseizoen weer van start. “In de zomer is de paddenstoelenconsumptie beduidend minder, maar tot en met december piekt de vraag”, aldus Kim Wolfs van Mushroom City. “We zien de vraag naar exotische paddenstoelen in tegenstelling tot bospadenstoelen stijgen. Bij bospadenstoelen is het altijd maar afwachten van het weer of ze er zijn. Daarentegen worden exotische paddenstoelen geteeld en zijn we dus zeker van voorraad. Een goed voorbeeld daarvan is het effect van de droogte en hitte op de het eekhoorntjesbrood. Een paar maanden geleden hebben we minder volume eekhoorntjesbrood gehad, omdat deze niet goed kon groeien. Inmiddels zijn de volumes weer hersteld, maar het is bij bospadenstoelen altijd afwachten.”


Kim Wolfs van Mushroom City

Paddenstoelensnijmachine
“We zien dat luxeproducten zoals paddenstoelen steeds meer ‘gewoon’ worden. We leveren producten aan sterrenrestaurants, maar ook aan dorpstavernes. De gezondheid- en de vegantrend geven een boost aan de populariteit van de paddenstoel als vleesvervanger”, aldus Kim. Convenience wordt ook in de paddenstoelensector steeds belangrijker. “We bieden verschillende paddenstoelen mengelingen aan en hebben we een paddenstoelensnijmachine aangeschaft om de klanten gemak aan te bieden. Ook zien we dat eten er steeds mooier en specialer uit moet zien. Paddenstoelen spelen hier goed op in door hun verschillende kleuren en vormen.”

Italiaanse truffels
Mushroom City is half jaren 90 opgericht door Luc Wolfs en wordt samen met zijn dochten Kim gerund. Het bedrijf heeft momenteel zo’n 150 verschillende paddenstoelen en verwante producten in het assortiment. En levert voornamelijk aan horeca en groothandel. “Naast paddenstoelen bieden we jaarrond truffels uit Italië aan. De populariteit van truffels heeft de afgelopen jaren een vlucht genomen, maar ik denk dat het zijn piek wel heeft bereikt. Al zal de vraag wel stabiel blijven.” Om een totaal assortiment te bieden heeft Mushroom City ook tomaten van Stoffels, chiconnettes, asperges en zachtfruit in het gamma. Daarnaast wordt het assortiment constant uitgebreid om te klant te blijven verrassen. Veel nieuwe paddenstoelensoorten komen uit China.


Zwarte zomertruffel

“Als je werkt met paddenstoelen in versheid erg belangrijk. Er is de afgelopen tijd veel tussenhandel weggevallen zodat de keten en de doorlooptijd korter wordt. Voor de toekomst zijn we bezig om te digitaliseren en een platform op te starten zodat de systemen nog soepeler verlopen. Naast de horeca en groothandels willen we ons ook op de delicatessenzaken gaan richten. We zien de vraag naar paddenstoelen toenemen en we willen dat iedereen kan genieten van de veelzijdige paddenstoelen”, besluit Kim.

Voor meer informatie:
Kim Wolfs
Mushroom City
Rijsbergstraat 20
3390 Tielt-Winge
+32(0)477 28 65 20
[email protected]  
www.facebook.com/mushroomcity