Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Grootste Amerikaanse knoflookteler steunt handelsoorlog met China

Christopher Ranch, Amerika's grootste knoflookteler, steunt de importheffing van 10% op Chinese knoflook van harte. Christopher Ranch juicht ook het besluit om het tarief per januari 2019 naar 25% te verhogen toe. Al tientallen jaren overspoelen Chinese exporteurs de Amerikaanse markt met goedkope en soms illegaal gedumpte knoflook en dankzij deze heffing zal een gelijk speelveld voor Amerikaanse telers worden gecreëerd.

Onlangs bezocht teler Ken Christopher Washington om het congres ervan te overtuigen de knoflooksector te steunen. Volgens het Amerikaanse ministerie van Handel hebben Chinese knoflookexporteurs de Amerikaanse overheid voor €514 miljoen benadeeld door te frauderen met importheffingen. In tegenstelling tot het oude systeem moeten de nieuwe importheffingen vooraf worden betaald waarmee voorkomen wordt dat exporteurs de belasting weten te ontduiken. 

"In macro-economische termen is de oplaaiende handelsoorlog wellicht niet in het belang van het land is maar de onmiddellijke verlichting voor de Amerikaanse knoflooksector is noodzakelijk. Illegaal gedumpte Chinese knoflook blijft de Amerikaanse markt overspoelen en telers hebben steun van de overheid nodig. De aangekondigde heffingen op Chinese Knoflook zullen het onrecht dat Amerikaanse telers jarenlang is aangedaan, rechtzetten," aldus Ken Christopher, van Christopher Ranch. 

Voor meer informatie:

Harald Vaernes
Christopher Ranch
Tel +1 408-848-9253
Email: harald@christopherranch.com
www.christopherranch.com 

Publicatiedatum: