Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bundelen goederenstromen nieuwe trend

Het kwam in oktober ook al naar voren op het door GS1 georganiseerde congres 'Samenwerken aan een snelle en duurzame logistieke keten'. Het combineren van goederenstromen door verschillende leveranciers is een van de concepten die de foodsector klaar moet stomen voor de toekomst.

Tijdens het op 2 oktober georganiseerde GS1 congres 'Samenwerken aan een snelle en duurzame logistieke keten', schetste logistiek goeroe Walther Ploos van Amstel een benauwd toekomstbeeld. Hij noemde in zijn openingswoord een aantal onvermijdelijke uitdagingen waarmee de sector te maken krijgt.

Achterhaald

Zo stelde hij vast dat het idee dat het vergrijzende chauffeursbestand wel opgelost kan worden door rijders van elders te importeren, steeds meer achterhaald raakt. Dat de komende acht jaar in Nederland naar schatting 21 procent van de chauffeurs met pensioen gaat, moet dus op een andere manier worden opgelost.

Klik hier voor het volledige artikel op GS1
Publicatiedatum: