Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Anecoop introduceert vroeg ras Clemensoon

Anecoop heeft een patent op een nieuw clementineras, dat als gevolg van de extra vroege oogsttijd is benoemd als Clemensoon. De variëteit is al tien jaar in ontwikkeling en dit proces is op de voet gevolgd door Anecoop. Volgens commercieel directeur Francisco Borras is dit het beste vroege ras van clementines tot nu toe. "De Clemensoon is nu al succesvol. Momenteel zijn er al 25 coöperaties van Anecoop, die het ras produceren."

"Het ras is extra vroeg rijp en kan worden geoogst vanaf begin september tot eind oktober. De schil heeft een intense oranje-roodachtige kleur en is makkelijk te pellen. De variëteit bevat veel sap en de kwaliteit is optimaal. "Sinds Anecoop verantwoordelijk is voor de productie en commercialisatie, worden problemen van overproductie vermeden en zal het ras naar verwachting winstgevend zijn."


Clemensoon werd gepresenteerd op de stand van Anecoop tijdens Fruit Attraction 2012

Volgens gegevens van het Valenciaanse Landbouwinstituut worden er 35 verschillende variëteiten gecommercialiseerd. "Gezien de grote range moet er rekening worden gehouden met de behoefde van de markt als er een nieuw ras wordt geïntroduceerd. Er is duidelijk behoefte aan een vroegrijp ras met betere kwaliteit. Clemensoon vult deze commerciële kloof."Voor meer informatie:
4 Fruit Company B.V,
Handelsweg 30
2988 DB Ridderkerk
Jan Bakker
Tel: +31 180 641 900
Fax: +31 180 641 909
Publicatiedatum: